Redovisningschef till Byggmax AB

Till Byggmax söker vi nu en Redovisningschef som lockas av en dynamisk roll där fokus ligger på såväl kvalificerad redovisning som att driva ditt team mot nya höjder! Vi söker dig som är en naturlig ledare och besitter en gedigen kompetens inom redovisning, och som nu vill ta ett spännande steg till en händelserik och noterad miljö. Om du lockas av ett brett ansvarsområde med arbetsuppgifter fördelade inom redovisning, utveckling och ledarskap – då kan denna roll vara helt rätt utmaning för dig!

Rollen som Redovisningschef

Som Redovisningschef på Byggmax kommer du att leda ett team på ca 6 medarbetare som ansvarar för redovisningen av de nordiska dotterbolagen inom koncernen. Du kommer ha det övergripande ansvaret för att koordinera och kvalitetssäkra arbetet i gruppen samt själv vara operativ i mer kvalificerade redovisningsfrågor. I arbetet ingår det att kontinuerligt bygga upp och vidareutveckla rutiner och processer för samtliga nordiska länder. Som Redovisningschef kommer du att arbeta nära funktionerna Business Control, Koncernredovisning, Levreskontra och IT samt mot CFO som du rapporterar till. Du kommer framför allt arbeta i systemet IFS samt koncernrapportering i Aaro. Tjänsten är placerad på Byggmax nyinflyttade huvudkontor i Lindhagen/Kungsholmen med möjlighet till viss hybrid-arbete.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Redovisningschef kommer du bland annat att:

  • Leda, coacha och utveckla redovisningsgruppen på 6 medarbetare samt delta aktivt i det operativa arbetet
  • Ansvara för kvalitetssäkring av den nordiska redovisningen
  • Ansvara för koordinering av månads- och årsbokslut
  • Driva förbättrings- och utvecklingsprojekt samt skapa och förbättra rutiner inom ekonomiområdet
  • Bistå vid upprättandet av årsredovisningar
  • Hålla dig á jour med redovisnings- och skattefrågor
  • Kontakt med externa parter så som revisorer, myndigheter etc.

Vad Byggmax kan erbjuda dig

Byggmax är en perfekt arbetsplats för dig som trivs i en kultur med en stark entreprenörsanda. Du får arbeta i en platt organisation där du har stora möjligheter att påverka och göra skillnad – både i stort och smått. Företaget är prestigelöst och kryllar av engagerade medarbetare som drivs av att nå resultat.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en lösningsorienterad person med förmågan att kavla upp ärmarna och ta tag i det som behövs. Att ha en god struktur och prioriteringsförmåga ser du som en självklarhet. Du är en naturlig ledare med ett stort intresse för att utveckla dina medarbetare och trivs i ett nära samarbete med andra. För att skapa tydlighet och styra mot gemensamma mål besitter du även en stark kommunikativ förmåga. 

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du har tidigare haft ett formellt personalansvar för en större grupp och är trygg i ditt ledarskap. Då Byggmax bedriver en transaktionsintensiv verksamhet är det meriterande om du kommer från en liknande miljö med större flöden och processer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Byggmax med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Byggmax Group består av Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Idag har Byggmax totalt 215 butiker fördelat i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Utöver de fysiska butikerna finns även en ständigt växande e-handel. Koncernen omsatte 7,3 miljarder kronor år 2022 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax grundades 1993 och affärsidén har sedan starten varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet.

Läs mer på: www.byggmax.se

Tillbaka till alla lediga jobb