Redovisningsekonom till Strömma Sverige

Vi söker dig som vill fortsätta att utvecklas i ett av Sveriges största upplevelseföretag. Strömma är pålitliga, engagerade och genuina och du kommer bli en del av ett positivt och kompetent gäng som brinner för sin kärnverksamhet. Här får du axla en bred och varierande roll inom redovisning där samarbete och gemenskap genomsyrar organisationen. Låter det som en roll för dig? Välkommen till Strömma! 

Är detta din nya utmaning? 

I rollen som Redovisningsekonom kommer du tillsammans med dina kollegor ansvara för redovisningen för dem svenska bolagen inom koncernen. Du kommer ha en bred och central roll där du kommer att arbeta med allt från löpande redovisning, ha huvudansvar för leverantörsreskontra och medverka i bokslut för moderbolaget. Som Redovisningsekonom kommer du ha ägarskap för Strömmas anläggningsregister och även ha ett helhetsansvar för redovisningen för ett eller flera svenska dotterbolag. I rollen kommer du att driva projekt och förbättringsarbete inom ditt område och ha ett nära samarbete med kollegor inom teamet samt arbeta mot breda kontaktytor inom organisationen. 

Du tillhör ett team om fem personer inklusive Ekonomichef, som du även rapporterar till. Rollen är placerad på huvudkontoret på Skeppsholmen i centrala Stockholm, men med möjlighet till distansarbete några dagar i veckan. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter  

  • Helhetsansvar för ett antal svenska dotterbolag
  • Hantera dotterbolagens rapportering till koncern
  • Deltagande i månads-, kvartals- och årsbokslut för moderbolaget
  • Huvudansvar för leverantörsreskontra för moderbolaget
  • Avstämning av balanskonton
  • Ansvar för anläggningsregister och avskrivningar
  • Att vara delaktig i framtagande av årsredovisning för moderbolaget
  • Att ge stöd i redovisningsfrågor inom och utanför avdelningen
  • Vidareutveckling och förbättring av rutiner och processer
  • Att driva eller vara delaktig i projekt kopplade till redovisningen 

Vem är du?

För att trivas i rollen som Redovisningsekonom hos Strömma är du en strukturerad person som ser till att driva ditt arbete från start till mål. Du är självständig och inser vikten av att leverera arbete med hög kvalitet med fokus på såväl helhet som detaljer. Som person är du lyhörd, kommunikativ och trivs i en roll med många kontaktytor och värdesätter ett gott samarbete inom teamet. Vidare har du ett prestigelöst förhållningssätt och trivs med att arbeta högt som lågt.  

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter ser vi att du har några års erfarenhet av redovisning och troligtvis arbetar du idag som Redovisningsekonom eller Redovisningskonsult. Vi ser att du tidigare arbetat med anläggningstillgångar och du har med fördel erfarenhet av en roll där du jobbat med ett flertal kostnadsställen. Du är flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.  

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strömma med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.  

Välkommen med din ansökan! 

Strömma Turism & Sjöfart är moderbolag i Stromma Group som är ett av Sveriges största upplevelseföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna. Vårt främsta fokus ligger på vad folk gör när de är lediga men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår mission är att leverera minnen för livet genom att vara norra Europas ledande hållbara producent av sightseeing och rundturer. I Sverige verkar man genom ett antal varumärken såsom: Birka Vikingastaden, Cinderellabåtarna, Stockholm Sightseeing, Hop On Hop Off, Paddan Sightseeing, City Sightseeing, Strömma Kanalbolaget, Vaxholms Kastell och Göta Kanalrederiet. Koncernen omsatte cirka 1 miljard kronor innan pandemin och har nu fokus på att återhämta sig och åter sätta sig i en position för att fortsätta expandera verksamheten. Bolaget står inför en viktig utveckling inom hållbarhetsområdet och jobbar aktivt för att ligga i framkant beträffande utsläpp och social mångfald. Läs mer om företaget på www.stromma.se

Tillbaka till alla lediga jobb