CFO till Industrial Components, Indutrade

Vill du ha en nyckelposition i ett av Indutrades största affärsområden i en roll där du får det övergripande ansvaret för Finance och där du tillsammans med Affärsområdeschefen får ett stort ansvar i att utveckla affärsområdet? Industrial Components har de senaste åren haft en stark tillväxt både organiskt och via förvärv, bland annat inom Life-Science sektorn. Som CFO erbjuds du en bred och utmanande roll där du jobbar i ett nära samarbete med Affärsområdesansvarig och andra ledande befattningar för att främja affärsområdets fortsatta tillväxt och lönsamhetsutveckling.

Industrial Components är ett av Indutrades åtta affärsområden. Affärsområdet består av tekniska handelsbolag som erbjuder ett brett sortiment av tekniskt kvalificerade komponenter och system för produktion och underhåll inom industri samt medicinteknisk utrustning. Industrial Components består av 46 bolag med en total omsättning på ca 5,4 mdr kr med en EBITA på 16,1% (2022). Affärsområdet har en stark marknadsposition i Norden och finns även i länder inom Östeuropa.  

Är detta din nya utmaning? 

Rollen som CFO innebär ett helhetsansvar för de ekonomiska processerna inom Industrial Components. Du kommer att axla en affärsorienterad roll där du arbetar med såväl strategiska som operativa finansiella frågor. Som CFO sitter du med i ledningsgrupp för affärsområdet och du är en sparringpartner till Affärsområdeschefen samt Affärsenhetscheferna. Du kommer att ansvara för att Finance stöttar och supporterar med de analyser, rapporter och beslutsunderlag som behövs för att främja utvecklingen av dotterbolagen. Inom ekonomifunktion för affärsområdet ingår även en Finance Controller och en halvtids ekonomiresurs. En viktig del i rollen som CFO kommer att vara att företräda Finance i diverse sammanhang såsom bolagsstyrelser, nätverksträffar och Finance-möten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

  • Ansvara för ekonomifunktionen på Indutrade Industrial Components AB
  • Agera sparringpartner och bollplank till Affärsområdeschefen
  • Ansvar för analys, prognos, budget samt finansiell rapportering i samarbete med Finance Controller
  • Utmana och supportera Affärsenhetscheferna för att utveckla dotterbolagen
  • Gå i god för analys och bedömning av investeringskalkyler och kvalitén i investeringsärenden
  • Vara behjälplig vid företagsvärdering och analys samt bedömning vid fusion av bolag
  • Förbereda och aktivt vara del av affärsområdets VD konferens, ekonomikonferenser, nätverksmöten, webinar och andra liknande aktiviteter
  • Tillsammans med hållbarhetsansvarig säkerställa att KPIer och mål inom hållbarhet integreras med de finansiella mätetalen 

Vem är du? 

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom ekonomi, som civilingenjör eller motsvarande. Du har betydande erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning inom Finance och vi ser gärna att du har arbetat på både koncernnivå och i verksamhetsnära roller. Då rollen har ett tydligt affärsnära fokus och affärsområdet är i tillväxt behöver du ha en dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling, investeringsfrågor och arbete i ledningsgrupp. Du ligger i framkant med system och BI samt är flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.   

För att lyckas i rollen är du en analytisk person som trivs i en affärs- och resultatorienterad roll. Du har en nyfiken inställning och är van vid att vara spindeln i nätet och har lätt för att bygga relationer med olika parter inom organisationen. Vidare besitter du en strategisk höjd men en förmåga att arbeta såväl med detaljer som utifrån ett större perspektiv. Dotterbolagen inom affärsområdet kännetecknas av ett stort engagemang och entreprenörskap, som CFO du förväntas du ta en naturlig plats i diskussionerna för att kunna utveckla verksamheterna vidare. 

Vad Indutrade erbjuder dig

Indutrade erbjuder dig stora möjligheter till personlig och professionell utveckling i en miljö med många entreprenöriella bolag och människor. Rollen är placerad på Indutrades huvudkontor i Kista där både moderbolaget och flertalet dotterbolag arbetar, totalt ca 130 medarbetare. Kontoret har en restaurang, gym och trevliga sociala ytor samtidigt som du kommer att få ett eget kontorsrum att arbeta i. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Indutrade med Prodiem. Urval sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att äga rum från mitten på augusti och framåt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86. 

Vi värdesätter personlig lämplighet för rollen och tester samt bakgrundskontroll kommer vara del av rekryteringsprocessen. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrunder, perspektiv och erfarenheter. 

Välkommen med din ansökan! 

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som säljer och utvecklar komponenter, system och tjänster med högt tekniskt innehåll. Med en decentraliserad struktur verkar vi genom drygt 200 dotterbolag och har över 9 100 anställda i 31 länder och sex världsdelar. Ett typiskt Indutrade bolag omsätter mellan 50–500 mkr och våra verksamheter finns inom en rad olika branscher, till exempel verkstad, energi, VA/VVS, hälso- och sjukvård och infrastruktur. Koncernen är organiserad i åtta affärsområden och omsätter ca 27 MDR SEK. Indutrade är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Läs mer på www.indutrade.se   

Industrial Components är ett av Indutrades åtta affärsområden. Affärsområdet består av tekniska handelsbolag som erbjuder ett brett sortiment av tekniskt kvalificerade komponenter och system för produktion och underhåll inom industri samt medicinteknisk utrustning. Affärsområdet har en stark marknadsposition i Norden. Industrial Components består av 46 bolag med en omsättning på ca 5,4 mdr kr med en EBITA på 16,1% (2022) och finns i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen, Tjeckien och Tyskland. 

Tillbaka till alla lediga jobb