Ekonomichef till Memira Eyecenter

För dig som söker en utvecklande ledarroll där du blir en nyckelperson i en snabbrörlig organisation finns här en spännande möjlighet! I rollen som Ekonomichef hos Memira kommer du att få kombinera din erfarenhet inom redovisning och ekonomiområdet med ledarskap, projekt och förbättringsarbete. Om du vill vara med och driva utveckling hos ett bolag som bidrar till hälsa och välbefinnande så kan rollen som Ekonomichef vara något för dig! Välkommen med din ansökan.  

Är detta din nya utmaning? 

Som Ekonomichef på Memira erbjuds du en nyckelposition på företaget där du kommer att vara en självklar sparringpartner till CFO, likväl som en tydlig kravställare inom ekonomiområdet. I rollen ansvarar du för ett redovisningsteam om 8 medarbetare och har det övergripande ansvaret för att du och ditt team levererar en högkvalitativ redovisning och finansiell rapportering. Du kommer själv att vara operativ i mer komplexa frågor såsom konsolidering, investeringsfrågor, skatt och förvärv samt vara involverad i budget-, prognos- och uppföljning. Du har ett tätt samarbete med Head of Business Control och förväntas komma med strategiska inspel kring hur verksamheten kan förbättras och effektiviseras. 

I rollen som Ekonomichef kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter såsom revisorer, bank- och försäkringsbolag. Du kommer även att samverka med ägare och ansvariga inom corporate reporting i Nederländerna. Då Memira befinner sig i en föränderlig fas så blir du en viktig del i utvecklingen av ekonomifunktionen och Memira i stort. På agendan ligger det bland att kontinuerligt digitalisera och utveckla system för att effektivisera processer med hjälp av systemstöd. 

Memira sitter i fina och ljusa lokaler i det nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden. I rollen kommer du att rapportera till CFO. 

Vem är du?

För att trivs hos Memira är du en person som motiveras av att arbeta i en dynamisk miljö med ett högt tempo. Det är avgörande att du har ett genuint intresse för ledarskap och att utveckla ditt team. Då rollen innefattar många kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är nätverkande och trivs i ett nära samarbete med andra. Att leverera med kvalitet ser du som en självklarhet och eftersom Memira befinner sig i en föränderlig fas har du förmågan att prioritera, agera och att få saker genomförda. 

Din profil

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Vi tror att du idag arbetar som senior och erfaren Redovisningschef eller i en liknade roll som Ekonomichef. Du har tidigare arbetat i en snabbrörlig verksamhet och är trygg med att driva förändring och förbättring av processer och rutiner. Vidare besitter du en ledarskapsvana och förmåga att motivera och arbetsleda andra. Du har med fördel arbetat i en internationell miljö och en liknade ägarstruktur. Vi ser gärna att du har en mycket god förståelse för system samt är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift.  

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Memira med Prodiem. Urval sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att äga rum från mitten på augusti och framåt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86 alt Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94.  

Memira Eyecenter har ett komplett erbjudande inom synkorrigering och ögonsjukvård. Vi har samlat ögonläkare, kirurger, specialutbildade optiker, ortoptister och sjuksköterskor som jobbar tätt tillsammans på någon av våra 66 kliniker. Vi är Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyten och nu växer vi snabbt inom ögonsjukvård, både offentligt och privat finansierad. Memirakoncernen omsätter idag ca 830 MSEK och är ca 300 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. 

Memira Eyecenters är ”the eye partner for life” genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på https://www.memira.se

Tillbaka till alla lediga jobb