Koncernredovisningsekonom till Martin & Servera-gruppen

Söker du en övergripande och varierande roll inom koncernredovisning där du genom att ha ett helhetsansvar får stora möjligheter till utveckling? Vill du få möjlighet att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor i ett svenskt familjeägt företag i en bransch som ständigt utvecklas? Låter detta intressant? Då ska du definitivt läsa vidare! 

Är detta din nya utmaning?

I rollen som Koncernredovisningsekonom kommer du att ha det operativa ansvaret för Martin & Serverakoncernens koncernredovisning. Som Koncernredovisningsekonom har du en nyckelroll i att säkerställa kvaliteten i koncernredovisningen samt att kontinuerligt driva och utveckla processförbättringar. Du fungerar också som expert i att stödja både dotterbolag och koncernens Shared Service Ekonomicenter i redovisnings- och skatterelaterade frågor och ansvarar för rapporteringen till ägarna, Axel Johnson AB. Ekonomicentret är placerat i Norrköping och hanterar den löpande redovisningen och reskontra för alla svenska dotterbolag. Vidare har du en naturlig roll i projekt kopplade till ditt ansvarsområde. Nära i tiden ligger bl.a. ett byte av affärssystem till SAP där du kommer att ha ett nära samarbete med IT vad gäller integrationen med konsolideringssystemet. 

Tjänsten rapporterar till Ekonomichef och är placerad på Martin & Serveras helt nya huvudkontor på Lindhagensgatan på Kungsholmen i Stockholm dit flytten går efter sommaren. 

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av nedan:

  • Konsolidering och koncernbokslut för Martin & Serverakoncernen
  • Rapportering till ägare
  • Systemförvaltning koncernredovisningssystem samt integration mot nytt affärssystem
  • Stötta dotterbolagen i redovisningsrelaterade frågor, inkluderande bolagsskatter, samt vid budget och prognosarbete
  • Bevaka förändringar inom lagstiftningen
  • Årsredovisningar och deklarationer
  • Bolagsformalia
  • Kontakt med företagets revisor 

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har ett intresse för redovisning. Ditt engagemang till att ständigt lära dig ny kunskap inom området kommer att utveckla både dig själv och vår verksamhet. Avdelningen består av ett litet team vilket gör att du kommer att hantera många olika typer av frågor och arbetsuppgifter. Det är därför viktigt att du drivs av att ständigt utveckla ditt arbetssätt, jobbar strukturerat och har förmåga att självständigt planera och driva ditt arbete framåt från start till mål.  

Eftersom du är en av våra experter inom redovisning måste du gilla att själv ta reda på information om exempelvis nya lagar och regler inom området och kunna förstå vilken påverkan dessa kan få på vår verksamhet. Du har också en viktig roll i att på ett tydligt sätt förmedla detta till rätt personer och anpassa vårt arbetssätt så det stöttar de krav som finns på oss som koncern. Vi förutsätter att du är analytisk och bra på att bedöma vad som är rimligt och när uppgifter behöver kollas upp lite extra.  

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Martin & Servera med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06. 

Välkommen med din ansökan! 

Martin & Servera-gruppen är en svensk, familjeägd koncern och Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Vi består av tretton bolag med starka varumärken specialiserade inom olika delar i grossistledet och finns lokalt över hela Sverige. Vi erbjuder råvaror, utrustning, drycker, tjänster och utbildningar till våra kunder som är allt från offentlig måltidsverksamhet, stora restaurang- och hotellkedjor till det lokala bageriet. Sammanlagt är vi över 3000 medarbetare i koncernen.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera AB, Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda. Gruppen omsätter ca 20 miljarder kronor per år.

Tillbaka till alla lediga jobb