Chef för Controlling & Reporting till Skandia

Lockas du av att leda och driva utvecklingen av ett team seniora controllers i ett bolag som nu befinner sig i en spännande förändringsfas inom Finance? Vill du arbeta i en ledande roll och vara med och skapa förändring på ett av Sveriges ledande bolag inom försäkring? Vi söker nu en driven ledare som lockas av att ha en nyckelposition i den Finance-transformation Skandia just nu genomför. Låter det intressant? Då kan rollen hos Skandia vara något för dig!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Skandiakoncernen driver just nu ett övergripande förändringsarbete inom Finance med syfte att skapa en modern organisation med en målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för en större flexibilitet och effektivitet. Som chef för controllergruppen har du en central roll i den transformationsresa Skandia just nu bedriver och är högst delaktig i arbetet att bygga ett gemensamt Finance. I ditt uppdrag ingår även ansvar för koncernens processer för kostnadsstyrning samt IT- och utvecklingsprojekt kopplat till rapportering, uppföljning och analys inom Cost Management. Rollen innebär ett funktionsansvar för koncernens kostnads- och portföljstyrningsprocess samt att säkerställa och sätta strukturer för uppföljning av effekthemtagning för bolagets större initiativ.

Du kommer att leda ett team om 5-7 medarbetare och ingår i Group Planning & Control. Teamet har en central roll att stödja och driva processer på koncernnivå kopplat till rapportering och uppföljning inom ramen för Skandias finansiella styrmodell. Tjänsten är placerad på Skandias huvudkontor i Stockholm.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Chef för Controlling & Reporting ser vi att du är en ambitiös person med ett genuint intresse för ledarskap och en förmåga att utveckla ditt team. Du trivs i en föränderlig miljö och du vill arbeta i en roll som bidrar med nya utmaningar och frågeställningar. Av andra betraktas du som en god kommunikatör som trivs i ett arbete som innehåller många kontaktytor inom organisationen. Då Skandia genomgår en transformation ser vi att du är duktig på att skapa struktur och kan på ett pedagogiskt sätt kommunicera ut information till berörda parter. Stor vikt läggs även vid framtagande av styrelse- och ledningsrapportering av hög kvalitet.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med flera års relevant arbetslivs- och ledarerfarenhet. Vi ser att du idag arbetar i en ledande roll och har erfarenhet av controlling och cost management. Har du en grund från redovisning eller revision med helhetsförståelse för ekonomiprocessen är detta ett plus. Vidare ser vi det som meriterande om du arbetat i en liknande organisation som Skandia men det är inte ett uteslutande krav.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Filippa Gernandt, tfn 073-384 23 94.

Välkommen med din ansökan! 

Om Skandia

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Tillbaka till alla lediga jobb