CFO till Nordic Green Energy

Switch Nordic Green AB, med huvudkontor på Södermalm i Stockholm grundades år 2000 och var först i Sverige med att endast leverera el från 100% förnybara källor. Bolaget erbjuder el från förnybara källor till privatpersoner, företag och offentlig sektor och har idag verksamhet i Sverige och Finland. All försäljning, kundkommunikation och marknadsföring genomförs under varumärket – Nordic Green Energy. Med hjälp av enkla och prisvärda elavtal samt hög servicekvalitet, är Nordic Green Energy det självklara valet för kunden som vill ha sin el levererad från 100% förnybara källor. 2021 omsatte Switch Nordic Green över 1,7 miljarder SEK på den svenska och finska marknaden.

Sedan 2020 är Nordic Green Energy en del av den norska koncernen Elmera Group som räknas till en av de största elhandelskoncernerna i Norden med mer än 1 miljon kunder. Elmera Group ASA (tidigare Fjordkraft Holding ASA) är börsnoterat på Oslobörsen och omsatte 15,2 miljarder NOK under 2021. I Elmera Group ingår även Fjordkraft, TrøndelagKraft och Gudbrandsdal Energi.

Med starka långsiktiga huvudägare pågår nu en expansion, såväl i Sverige som i Norden, med målsättning att bli en av de ledande aktörerna inom elhandel. Vi söker därför en erfaren, affärsinriktad och resultatdriven CFO, som med hög ambitionsnivå vill vara med och bidra till Nordic Green Energys framtida tillväxt.

Om rollen

Rollen som CFO är bred och ställer höga krav på en tydlig affärsmässighet och ett framåtblickande förhållningssätt. Du har det övergripande helhetsansvaret för hela det finansiella perspektivet, såväl redovisning som controlling och skapar en tydlig struktur för rapporteringen och KPI:er. Du driver de ekonomiska processerna kopplade till bokslut, budget- och prognosarbete samt bidrar med dina erfarenheter och insikter kring uppföljning, analys och strategiska beslut. Du har en hög energinivå och ser möjligheter samtidigt som du förstår vikten av ordning och reda.

För att bli framgångsrik i rollen som CFO bör du ha god förståelse för transaktionsintensiva bolag, gärna från SaaS-miljö eller från tex försäkring, telekom eller media. Erfarenhet från, eller kunskap om elmarknaden är mycket meriterande, liksom erfarenhet av derivathandel.

Som CFO ansvarar du för sju medarbetare i både Sverige och Finland, inom fakturering, redovisning och business control. Du trivs med ledarskapet där du agerar lugnt och tryggt i alla situationer. Du har en aktiv roll i ledningsgruppen och rapporterar till vd.

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning med en bred finansiell erfarenhet inom såväl controlling som redovisning, Rapportering sker enligt K3, men redovisas enligt IFRS till koncernen. Det finns redovisningskompetens på plats, men du måste själv ha god insikt och kunskap inom redovisning och hantera vissa operativa inslag. Du bör gärna ha erfarenhet från rapportering i en noterad miljö med en stor ansvarskänsla att arbeta mot uppsatta deadlines. Du har ett sinne för detaljer men samtidigt förmågan att fokusera på helheten och kontinuerligt identifiera förbättringsmöjligheter. Du agerar proaktivt och tycker om att utmana och bidra med nya perspektiv.

Vi tror att du är aktiv som CFO idag alternativ har en senior ekonomiroll i en större koncern där du nu erbjuds möjligheten att vara ytterst ansvarig i en nytänkande och entreprenöriell miljö. Formella erfarenheter och meriter är viktigt, men ditt engagemang och attityd väger om möjligt tyngre

***

I denna rekrytering samarbetar Nordic Green Energy med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 0709-169400 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb