Chef för Finance Development till Skandia

Vill du arbeta i en ledande roll där du får möjlighet att vara en nyckelperson i arbetet kring framtagande av målbild, strategi och struktur för en modern och agil Finance funktion? Skandia driver just nu ett stort transformationsprojekt inom Finance med målsättningen att framtidssäkra verksamheten, bli mer datadriva och samtidigt skapa förutsättningar för en större flexibilitet och effektivitet.

För att skapa förutsättningar för att nå vår målbild och säkerställa en effektiv transformation har Skandia skapat en ny grupp, Finance Development, som rapporterar direkt till CFO med fokus på utveckling, strategi och förändringsledning för Finance. Vi söker nu en erfaren driven förändringsledare som vill ta steget och tillsammans med teamet driva Skandias fortsatta transformationsresa. Låter detta intressant? Då kan rollen hos Skandia vara något för dig!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Förändringsprogrammet som Skandia just nu bedriver benämns som StAR (Styrning, Analys och Rapportering) och innebär en förflyttning som omfattar allt ifrån process, arbetssätt, information och systemlösningar. Transformationen beräknas gå i mål under 2024 och Skandia inleder då nästa fas för en fortsatt förflyttning i linjen. Med bakgrund av detta har den nya funktionen Finance Development skapats. Det nya teamet kommer att bestå av ca 10 medarbetare och har samlats från olika Finance-team på Skandia.

I rollen som Chef för Finance Development kommer du att axla ett helhetsansvar över den nya funktionen. Du kommer att leda arbetet för att etablera strategi och målbild inkl. framtida arbetssätt och processer. En viktig del är att koordinera och samordna de förändringsprojekt som Finance just nu genomför för att få ihop teamen och skapa synergier mellan enheterna. I ditt uppdrag ingår det således att säkerställa en effektiv planering, leverans och uppföljning. Du kommer arbeta brett och ha nära kontakt med övriga chefer inom Finance. I rollen förväntas du utmana och stötta berörda parter för att på så vis bidra till verksamhetens framdrift.

Som Chef för Finance Development kommer du att arbeta i ett tätt samarbete med CFO, som du även kommer att rapportera till samt du blir en del av ledningsgruppen för Finance på Skandia. Du har ett personalansvar för ett seniort team med olika expertis och kunskap. Tjänsten är placerad på Skandias huvudkontor i Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du minst 10-15 års relevant arbetslivserfarenhet. Du är troligtvis sprungen från rollen som Managementkonsult där du har arbetet med transformationsprojekt eller från en linjeroll med fokus på utveckling av Finance. Du har tidigare erfarenhet av seniora ledarroller och ledningsgruppsarbete där du med framgång har lett förändring och förflyttningar. Vi värdesätter erfarenhet av arbete inom iterativa och agila organisationer och arbetssätt. Du har erfarenhet från Finance system och processer och ett genuint intresse för att automatisera och effektivisera arbete och processer med hjälp av systemstöd. Erfarenhet från den finansiella sektorn ses som en förutsättning.

Du som person

Som person trivs du i en roll där du kommer att leda i förändring och vill vara med att bidra till utvecklingen av den agila verksamheten. För att nå framgång hos Skandia är du en driven person med en hög analytisk förmåga. Du kan visualisera idéer och framtagande av förbättringsförslag. Att både initiera till nytt samtidigt som du driver pågående projekt i mål ser du som en självklarhet. Vidare trivs du med att arbeta i en dynamisk miljö och har ett starkt ledarskapsfokus där du motiveras av att leda, stötta och utveckla dina medarbetare. Du är en god kommunikatör och har förmågan att bryta ner och förenkla det komplexa.                                                                                     

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Filippa Gernandt, tfn 073-384 23 94.

Välkommen med din ansökan!

Om Skandia

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Tillbaka till alla lediga jobb