Ekonomichef till G A Lindberg

För dig som söker en bred och utvecklande roll i en börsnoterad koncern kan G A Lindberg vara något för dig. Här får du möjlighet att arbeta affärsnära samt ha ett tätt samarbete med VD för att utmana verksamheten i dess fortsatta tillväxt. Företaget står inför en spännande tillväxtresa och du kommer få möjlighet att arbeta i ett företag med en stark närvaro och stort engagemang. Varmt välkommen med din ansökan!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Ekonomichef kommer du ha personalansvar för en redovisningsansvarig. Rollen innebär en nyckelposition i verksamheten och du kommer ha ett helhetsansvar för ekonomin samt komma med strategiska inspel kring hur verksamheten kan utvecklas och effektiviseras. Här är du påtagligt involverad i många olika delar och du kommer stödja affären och G A Linbergs fortsatta tillväxt genom att driva och utveckla ekonomifunktionen framåt.

Du erbjuds en roll där du kommer att vara en självklar sparringpartner till VD, likväl som en tydlig kravställare inom ekonomiområdet. I rollen som Ekonomichef kommer du att ansvara för att ekonomifunktionen levererar en högkvalitativ finansiell rapportering och ser till att verksamheten får de beslutsunderlag som behövs för att främja affärsperspektivet. Du kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. Tjänsten är placerad i Kista.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Säkerställa bokslut, årsredovisning och deklarationer 
 • Intern och extern rapportering
 • Rapportering i Cognos till moderbolaget
 • Budget- och prognosarbete
 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
 • Nyckeltalsanalyser – framtagning och uppföljning
 • Business Case och investeringar
 • Genomföra förvärvsanalyser av potentiella uppköp
 • Aktivt deltagande i ledningsgruppsarbete
 • Förbereda presentationsmaterial för ledning och styrelse
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Säkra den interna kontrollen
 • Kontinuerlig utveckling och effektivisering av system, rutiner och strukturer inom ekonomi och gränsliggande områden

Vem är du?

Vi tror att du är en driven och initiativtagande person som har en genuin vilja till att påverka och bidra med dina egna erfarenheter och insikter för att främja bolaget och affären. Du är en naturlig ledare som värderar ett gott samarbete och tar ett stort ägarskap för dina ansvarsområden. För dig är det viktigt att alltid leverera arbete med hög kvalitet inom givna deadlines. Då rollen som Ekonomichef innebär ett flertal kontaktytor inom bolaget är det viktigt att du är kommunikativ och pedagogiskt, samt lyhörd och pragmatisk gentemot din omgivning.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har din grund i redovisning/revision och har därefter fortsatt din bana inom controlling och nu redo för en roll som Ekonomichef. Vi ser gärna att du arbetat i/granskat ett lagerbolag. Du är flytande svenska och engelska, såväl tal som skrift. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar G A Lindberg med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

G A Lindberg ChemTech erbjuder ett stort kunnande och ett heltäckande sortiment av högkvalitativa kemiska produkter för limning, tätning, smörjning, bearbetning och sammanfogning samt därtill relaterade produkter – från ledande tillverkare till industrin. Kunderna finns i huvudsak inom fordon, elektronik, medicin och övrig industri i Sverige, Norden och Baltikum. Organisationen omsätter omkring 300mkr om året och är ett bolag som ingår i Indutrade-koncernen. G A Lindberg ChemTech är ett växande företag som grundades år 1944. Huvudkontoret ligger i Akalla, Stockholm. Det är ca 40 anställda. Läs mer här: https://www.galindberg.se/

Tillbaka till alla lediga jobb