Business Controller till Enjoy Wine & Spirits

För dig som söker en arbetsplats som präglas av framåtanda, engagemang och gemenskap är Enjoy Wine & Spirits helt rätt bolag. Det råder det ingen tvekan om att samarbete och samverkan är i fokus. På kontoret finns det ett utrustat kök där det lagas gemensamma luncher med produkter från Di Luca och för den träningsintresserade finns det möjlighet att följa med på lunchpass.

Enjoy Wine & Spirits är ett familjeföretag med starka rötter i Italien. Företaget brinner för sina produkter vilket speglas i deras dagliga passion och känsla av ansvar genom hela processen från producent till konsument. Här finns ett starkt engagemang för hållbarhetsfrågor vilket är en självklar del av affärsstrategin framåt. Om du arbetar som Business Controller med erfarenhet av FMCG-bolag och har ett intresse för god mat & dryck så kan du vara den personen vi letar efter.

Varmt välkommen till oss!

Är detta din nya utmaning?

Som Business Controller kommer du att få en nyckelposition i verksamheten och du kommer att vara högst delaktig i att driva affären framåt. Du kommer att vara ett proaktivt stöd till chefer i verksamheten vid exempelvis analys och uppföljning av marknadsaktiviteter och även bidra med strategiska inspel kring hur verksamheten kan utvecklas. I rollen kommer du ansvara för budget och forecastingprocessen samt leda avstämningsmöten med respektive avdelningsansvarig.

Du kommer att bli en del av ett sammansvetsat och engagerat team där alla är måna om att prestera samtidigt som vi har roligt. Teamet består av CFO, Redovisningsansvarig, ekonomiassistent och Supply chain.

Rollen rapporterar till CFO och är placerad i Stockholm, Södermalm.

Andra huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för budget- och prognoser
  • Analysera utfall och avvikelser tillsammans med kostnadsägare
  • Vara delaktig i rapportframtagning till ledningsgrupp och styrelse
  • Följa upp kalkyler
  • Ta fram rullande prognoser tillsammans med organisationen och med stöd av interna analysverktyg
  • Analyser och följa upp försäljningsprognoser
  • Följa upp business case och nya lanseringar av produkter
  • Delaktighet i hållbarhetsrapportering
  • Driva förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera processer 
  • Driva utveckling av BI-system

Vem är du?

Vi tror att du är en person med en stark analytisk förmåga och god förståelse för komplexa affärsstrukturer. Du är en lagspelare, är lyhörd och har lätt att bygga nätverk och upprätthålla goda relationer med kollegor. För att passa in i rollen är det även viktigt att du besitter en pedagogisk förmåga och kan presentera rapporter och statisk till ledning och andra avdelningar. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Idag arbetar du som Business Controller och har erfarenhet av FMCG eller detaljhandelsbolag. Vidare ser vi att du har erfarenhet av att driva förändringsprojekt i en föränderlig miljö och har ett stort intresse för hur siffror och underlag kan bidra med affärsnytta. Du har goda kunskaper i Excel och har en gedigen erfarenhet och ett intresse av BI-system, med fördel erfarenhet av Power BI. Slutligen behärskar du svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Enjoy Wine & Spirits med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 alt. Anna Abrahamsson, 070-691 01 35. 

Välkommen med din ansökan!

Enjoy Wine & Spirits är en av de volymmässigt största vinimportörerna på den svenska marknaden och en av Systembolagets äldsta leverantörer av vin. Företaget har mer än 30 års erfarenhet av vinhandel och representerar ett 50-tal producenter på den svenska marknaden. Förutom vin importerar de sprit, cider och blanddrycker samt marknadsför egna varumärken. Enjoy Wine & Spirits AB är en del av koncernen Gruppo Di Luca där bolagen Di Luca & Di Luca AB (med bla varumärket Zeta) och Deli Di Luca AB (restaurang) ingår. Läs mer på www.enjoywine.se

Tillbaka till alla lediga jobb