Hållbarhetscontroller till Attendo

Lockas du av att arbeta med och driva utvecklingen av hållbarhetsarbetet på ett av Nordens äldsta och ledande omsorgsföretag? Är du en analytisk person som drivs av att skapa förändring samt lockas av att vara spindeln i nätet? Nu har du chansen att ta dig an en ny och utvecklande roll på en börsnoterad koncern med ett starkt engagemang för hållbarhet och en kultur som bygger på att göra skillnad, varje dag. Låter det som en roll för dig? Välkommen med din ansökan!

Din uppgift och dina ansvarsområden

 

Hållbarhet är en central del av Attendos strategi. Vi söker nu dig som vill vara delaktig i att driva hållbarhetsarbetet på ett bolag med starka värderingar, en lång historik av innovationskraft och en ambition att driva utvecklingen av sektorn framåt. Du får en nyckelroll i att påverka och vidareutveckla arbetet för hållbar omsorg, så att det blir ännu mer konkret, mätbart och relevant för Attendos många intressenter.

Som Hållbarhetscontroller kommer du att ansvara för upprättandet och utvecklingen av Attendos hållbarhetsredovisning, både Attendos egna standarder och med att omsätta EU:s nya lagstiftning, CSRD och taxonomin, till verklighet. I rollen kommer du stötta det strategiska hållbarhetsarbetet med analys och beslutsunderlag, koordinera processer samt vara delaktig i att säkerställa att den koncerngemensamma hållbarhetsstrategin är integrerad i verksamheten. Du har många kontaktytor för samarbete inom organisationen, såväl med dina närmsta kollegor som med finansfunktionen samt högre operativa chefer. Attendo som bolag präglas av vårt entreprenöriella arv, med korta beslutsvägar och närhet till beslutsfattare. Du kommer att tillhöra ett team på 4 personer, och rapportera till Attendos Hållbarhetsdirektör. Rollen är placerad på Attendos kontor i Danderyd.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Ansvar för struktur, insamling, kvalitetssäkring och analys av hållbarhetsdata
  • Delta i utvecklingen av bolagets egna KPI:er för hållbarhet
  • Delta i att utreda vilka förändringar CSRD innebär för bolagets hållbarhetsredovisning
  • Rapportering enligt CSRD
  • Rapportering enligt Taxonomin
  • Kvartalsvis rapportering till styrelse och ledning samt aktiemarknaden
  • Delta i utvecklingen av hållbarhetsredovisningen och strategisk kommunikation
  • Delta i arbetet med att utveckla Attendos strategi för hållbar omsorg och i initiativ inom Attendos fokusområden för hållbarhet
  • Ansvar för att utreda och implementera relevanta systemstöd för hållbarhetsdata
  • Hålla dig a jour kring förändringar av de olika regelverken inom rapportering av hållbarhet och trender på området

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande och därefter minst fyra års relevant erfarenhet. Idag arbetar du troligtvis på en konsult- eller revisionsbyrå, alternativt i en controllerroll eller liknande roll på ett större bolag. Viktigast av allt är att du har ett starkt intresse för hållbarhet, samt att du är bekant med standarder för hållbarhetsredovisning. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

Rätt kandidat trivs i en analytisk roll och har ett starkt intresse för siffror, hållbarhet och människor. Du är kvalitetsmedveten och noggrann, samt inspireras av problemlösning och ständiga förbättringar. Vidare har du lätt för att ta egna initiativ och har förmågan att arbeta självständigt, eftersom du kommer att få möjlighet att vara självgående i stor utsträckning. Då du kommer ha många kontaktytor inom organisationen har du bra samarbetsförmåga och besitter goda kommunikativa egenskaper. Med din positiva inställning och ditt personliga driv bidrar du till Attendos viktiga verksamhet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Attendo med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Attendo är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 30 000 anställda i Sverige, Finland och Danmark. Vår resa startade för över 35 år sedan när vi fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan dess har fler och fler kommuner valt att samarbeta med privata omsorgsföretag på allt fler områden för att klara sina lokala omsorgsutmaningar. Attendo AB är noterat på Nasdaq Stockholm Nordic Mid Cap. Läs mer om företaget på https://www.attendo.se

Tillbaka till alla lediga jobb