Redovisningschef till Stenvalvet

Lockas du av en roll där du får axla ansvaret för koncernens redovisning och utveckla ditt team? Motiveras du av att vara i en kvalitetssäkrande roll där tyngdpunkten är ditt ledarskap, din redovisningsexpertis samt din förmåga att driva processarbetet? Då ska du läsa vidare om rollen som Redovisningschef till Stenvalvet, som kan vara ditt nästa steg i karriären!

Vad vi söker

Nu söker vi en Redovisningschef till Stenvalvet. I rollen kommer du ansvara för och leda ett team på 5 medarbetare. Teamet ansvarar för löpande redovisning och bokslut för ett hundratal fastighetsbolag. Du kommer att arbeta med kvalificerad redovisning och skatt samt ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra att teamet efterlever interna processer och rutiner och rapporterar i enlighet med gällande redovisningsregelverk. Du blir ett naturligt bollplank inom ditt kompetensområde för såväl ditt team som för andra kollegor inom organisationen.

Att kontinuerligt arbeta med efterlevnad och utveckling av processer och rutiner står högt på agendan, där du kommer agera processledare för ett antal av dessa inom det finansiella området. Rollen kommer att innebära både ett strategiskt och operativt arbete i en verksamhet som står för föränderlighet och öppenhet.

Tjänsten är placerad på Stenvalvets huvudkontor i centrala Stockholm. Du kommer att arbeta nära CFO, som du även rapporterar till. Du förväntas vara ett proaktivt stöd och ett bollplank till såväl CFO som till övriga chefer i organisationen inom dina ansvarsområden.

Ansvarsområden

I rollen som Redovisningschef kommer dina främsta ansvarsområden vara:

  • Ansvara för koncernrapportering enligt IFRS, inklusive framtagande av delårsrapporter och årsredovisning
  • Leda och stötta ditt team för att säkerställa en kvalitativ redovisning och rapportering i dotterbolagen
  • Ansvara för redovisning och skattefrågor vid te x transaktioner och projektredovisning.
  • Processledare för ett antal processer inom intern kontroll och finansiell rapportering till exempel bokslutsprocess och inköpsprocess
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Hålla dig a’jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet

Vem är du?

För att trivas i rollen som Redovisningschef är du en lösningsorienterad person som trivs med att driva arbetet framåt och vara ett nära stöd till ditt team. Du ser utvecklingsmöjligheter och skapar förutsättningar för att genomföra dessa. Du har förmågan att ha ett övergripande fokus över flera olika områden samtidigt och är trygg i din redovisningskunskap. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inklusive ledarskap ser vi att du är en god kommunikatör och tror på att samarbete och relationskapande är vägen framåt! Slutligen trivs du med att arbeta i en föränderlig miljö och har ett ledarskapsfokus där du motiveras av att stötta och utveckla dina kollegor.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en gedigen och kvalificerad redovisningsbakgrund. Du är trygg i ditt ledarskap men behöver nödvändigtvis inte ha haft ett formellt personalansvar tidigare, men däremot ett arbetsledande ansvar. Du har tidigare erfarenheter från fastighetsbranschen, men även erfarenhet av byggbranschen är meriterande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stenvalvet med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallen på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Fastighets AB Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt äger Stenvalvet ett hundratal fastigheter med en area av ca 595 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om ca 16,5 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som utbildning, vård & omsorg, rättsväsende och kontor för myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare. Vi arbetar nära våra hyresgäster och vill vara en proaktiv partner som driver såväl fastigheten som verksamheten och välfärdssamhället framåt. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kyrkans pension och Stiftelsen för Strategisk Forskning. Läs mer på stenvalvet.se

Tillbaka till alla lediga jobb