Head of Group Financial Control till Cibus Nordic Real Estate

Cibus som är noterade på Nasdaq Stockholm Mid Cap letar efter en Head of Group Financial Control som vill bidra till att verksamheten fortsatt når sina uppsatta mål. Vi söker dig som lockas av att vara operativt och strategiskt ansvarig för redovisningen på ett stabilt, modernt och nytänkande fastighetsbolag.

Hos Cibus blir du del av ett härligt och skickligt team på tio personer på ett företag som präglas av framåtanda, engagemang och professionalism. Du arbetar nära bolaget CIOs, Head of Finance i Finland och CFO, som du också rapporterar till. Vidare kommer du även ha en hel del kontakt med bolagets outsourcing partners i respektive nordiskt land som sköter den löpande redovisningen för koncernen. Utöver att kravställa samt kvalitetssäkra redovisningen kommer du även att ansvara för att utveckla och implementera strategier, policys och aktiviteter inom redovisningsområdet.

Tjänsten är placerad på Cibus huvudkontor i centrala Stockholm, med möjlighet till hybridarbete.

Din uppgift och dina ansvarsområden

 • Leder arbetet inom Redovisningsfunktionen.
 • Ansvarar för redovisningen och koncernredovisningen.
 • Ansvarar för och sammanställer månadsrapporter och årsbokslut för koncernen.
 • Huvudansvarig för den finansiella delen i årsredovisningen.
 • Genomför analyser och tar fram information till ledning och övriga intressenter.
 • Analyserar och genomför förändringar i organisationen kopplat till redovisning/financial control.
 • Håller organisationen och bokföringen uppdaterad kring frågor gällande redovisning och IFRS.
 • Ansvar för koncernens skatt.
 • Involverad i transfer pricing frågeställningar tillsammans med externa rådgivare.
 • Ansvarar för intern kontroll av vissa nyckelprocesser
 • Driver interna projekt för att ständigt förbättra redovisningens processer och kvalitet.
 • Huvudansvarig för konsolideringssystemet

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en person som har känsla för detaljer, samt har förmågan att arbeta noggrant, strukturerat och med god kvalitet. Du är en lagspelare som samtidigt besitter ledaregenskaper och kan kravställa såväl som coacha. Slutligen är du en person som har förmågan att se till helheten och utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi och har därefter arbetat med kvalificerad koncernredovisning, företrädesvis i en börsmiljö. Du kan exempelvis vara revisor i grunden som därefter har praktisk erfarenhet från en koncernredovisningsavdelning. En bakgrund från fastighetsbranschen är ett plus, men det är inte ett krav. Erfarenhet och intresse av att nyttja och utveckla konsolideringssystem ser vi som en nödvändighet för att trivas i rollen. Du talar flytande svenska och engelska, i tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Cibus med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 alternativt Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare. Mer än 90 procent av hyresintäkter kommer från ledande livsmedelsaktörer såsom Kesko, Coop och S Group och lågprislivsmedelskedjor som Tokmanni. Cibus är noterade på Mid Cap sedan 2018. Läs mer om företaget på https://www.cibusnordic.com/se/

Tillbaka till alla lediga jobb