Financial Controller till Securitas Intelligent Services AB

Vill du arbeta i en bred roll som Financial Controller med fokus på rapportering, analys och uppföljning? Lockas du av en roll där du arbetar tillsammans med flera olika intressenter och där du blir en nyckelspelare i en stor affärstransformation som inbegriper alla IT- och affärssystem i vår Europa division. Är du dessutom intresserad av att arbeta på ett av Sveriges största multinationella företag i en starkt växande verksamhet inom IT? Då kan rollen som Financial Controller på Securitas vara något för dig!

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i ett spännande företag där man hela tiden får möjlighet att lära sig nya saker. Du får en unik möjlighet till såväl professionell som personlig utveckling, och det bästa av allt, du kommer att ha roligt på jobbet! Välkommen med din ansökan!                   

Din uppgift och dina ansvarsområden

Securitas Intelligent Services (SIS) startades i januari 2018, som ett bolag i vilket man centraliserade Securitas IT-kostnader i en global IT-organisation. Utöver denna IT-organisation som supporterar och driver Securitas IT- och affärstransformation i 47 länder, inbegriper även SIS en affärsverksamhet som ska driva Securitas-koncernens nya affärsstrategi och utveckla nya datadrivna intelligenta tjänster och produkter inom Intelligent Security. Detta är en central del i Securitas verksamhet och SIS uppgift är att planera, samordna och verkställa affärsstrategin inom Securitas globalt.

Som Financial Controller kommer du att främst arbeta mot den europeiska divisionen som omfattar ett 20-tal länder där du arbetar mot divisionens CIO och hans managementteam i Europa. Du kommer även arbeta i den globala verksamheten där du kommer arbeta nära bolagets CFO med den internationella uppföljningen, presentation och finansiell analys av Securitas globala IT-verksamhet. Du kommer även arbeta nära projektledare för Securitas globala PMO. Och detta gör du i en miljö som präglas av en stor transformationsresa inom IT och digitalisering. I rollen tillhör du SIS Finance team i Stockholm, som idag består av 8 personer. Du rapporterar till bolagets CFO och kommer att arbeta på Securitas huvudkontor på Kungsholmen.

Som Financial Controller kommer du ha en bred roll med många kontaktytor. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av följande:

  • Budget och prognos
  • Uppföljning och analys
  • Rapportering
  • Kostnadsallokeringar
  • Charge back modeller
  • Projektuppföljning
  • Business case
  • Stötta divisionens CIO, bolagets CFO samt övriga stakeholders i diverse ad-hoc frågor och projekt
  • Kontinuerligt arbeta med utveckling och förbättringsarbete

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Financial Controller är du en driven och målorienterad person. Du motiveras av att arbeta proaktivt och har förmågan att prioritera och supportera många olika personer inom organisationen. Du är kommunikativ och lyhörd för olika personers behov och du har förmågan att se till att saker och ting blir gjorda. Att arbeta i en föränderlig miljö är något som du trivs med och du räds inte att ta dig an komplexa problem. Slutligen är du ansvarstagande och lojal och håller en hög kvalitet på ditt arbete.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter arbetat minst 5 år som revisor och/eller som Financial Controller. Du har med stor fördel arbetat i en internationell miljö och talar och skriver engelska obehindrat. Du är datadriven och har förmågan att hantera och analysera stora mängder data och presentera det på ett överskådligt sätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att bygga upp finansiella datastrukturer i BI verktyg.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Securitas Intelligent Services med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62.

Välkommen med din ansökan!

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Securitas har kunder av alla storlekar, inom många olika branscher och kundsegment. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 345 000 medarbetare skillnad. Securitas är börsnoterat i Large Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm. Läs mer på: www.securitas.com 

Tillbaka till alla lediga jobb