Group Financial Controller till Attendo

Med hjärta för omsorg arbetar Attendo för att människor ska trivas och kunna leva sina liv som de vill ha det. Bolaget erbjuder äldreomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg.

Attendo söker nu en Group Financial Controller med trygghet inom redovisningsområdet. Kanske har du redan erfarenhet inom koncernredovisning, eller så blickar du med nyfikenhet mot en sådan roll. Som Group Financial Controller i denna roll förväntas du inte kunna allt sedan tidigare utan erbjuds här en möjlighet till att lära dig på plats. På Attendo kommer du in i ett bolag med medarbetare som besitter ett stort kunnande att ta del av och du får möjlighet att utvecklas på plats och att vara med på bolagets fortsatta utveckling.

Du kommer att tillhöra koncernfunktionens Finance-team som idag består av 6 personer och rapporterar till Head of Group Accounting and Reports. Tjänsten är placerad på bolagets kontor i Danderyd.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i denna roll att vara delaktig i koncernkonsolideringen, analysera utfall och framställa finansiell information samt även driva koncernövergripande projekt på ekonomiavdelningen.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Delaktig i upprättandet av månads-, kvartals- och årsbokslut för koncernen som är grunden till de externt publicerade rapporterna.
 • Driva systemrelaterade projekt, främst i konsolideringssystemet AARO samt Planon (används för leasingberäkningar IFRS16) samt olika projekt inom redovisningsområdet.
 • Kvalitetssäkra finansiell information från dotterbolagen och agera bollplank.
 • Utbilda medarbetare i dotterbolagen i koncernövergripande processer och systemfrågor.
 • Analys av resultat och balansräkningar, holdingbolag samt affärsområdena (Finland och Sverige).
 • Koncernavstämningar.
 • Projektleda årsredovisningsarbetet för koncernens årsredovisning, Attendo AB (publ).
 • Kontakt med redovisningsekonomer som sköter dotterbolagens rapportering i Finland och Sverige.
 • Ständigt arbeta med förbättring av rutiner och processer.
 • Ansvara för koncernens redovisningshandbok.
 • Proaktivt hålla dig uppdaterad med nya redovisnings- och rapporteringskrav (inklusive IFRS).

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Vi ser att du har 3-5 års erfarenhet av finansiell rapportering och/eller koncernredovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av koncern som redovisar enligt IFRS men vi är öppna för att du lär på plats. Du har ett gediget intresse för redovisning och är trygg i redovisningens olika moment. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av något större rapporteringssystem samt att du är en stark användare i Excel.

Du som person

Du är trygg i dig själv och trivs med att arbeta både självständigt såsom i team. Du är proaktiv och är inte rädd för att anta nya uppgifter och utmaningar som du tidigare inte har erfarenhet ifrån. Vidare ser vi att du är analytisk, lösningsorienterad och har en hög kommunikativ förmåga. Du värderar noggrannhet och levererar efter utsatta deadlines. 

Din roll är bred och fokus kan skifta över tid. Du förväntas hålla dig uppdaterad med förändringar gällande redovisningsprinciper och vi ser att du har viljan att kontinuerligt arbeta med utveckling och effektivisering av befintliga rutiner och processer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Attendo med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 alt. Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Attendo är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 30 000 anställda i Sverige, Finland och Danmark. Vår resa startade för över 35 år sedan när vi fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan dess har fler och fler kommuner valt att samarbeta med privata omsorgsföretag på allt fler områden för att klara sina lokala omsorgsutmaningar. Attendo AB är noterat på Nasdaq Stockholm Nordic Mid Cap.

Läs mer om företaget på https://www.attendo.se

Tillbaka till alla lediga jobb