Group Accountant till Byggmax AB

Har du ett stort intresse för redovisning och vill nu axla en ny utmaning? Trivs du med att driva projekt och förändringar i syfte att förbättra? Om du är en nyfiken och proaktiv person som vill få nya kunskaper inom koncernredovisning och samtidigt få ett ägandeskap för redovisning är det här en roll för dig!

Detta söker vi

Nu söker vi en Group Accountant till Byggmax. I rollen kommer du ha ett tätt samarbete med Koncernredovisningschefen och arbeta för att kontinuerligt vidareutveckla och implementera nya rutiner och processer för de nordiska länderna inom koncernen. Du ansvarar även för moderbolagsredovisningen för Byggmax Group AB och kommer ha nära kontakt med bolagsansvariga och övriga inom ekonomifunktionen. Du kommer arbeta framför allt i systemen IFS och AARO, vilket det sistnämnda du på sikt kommer bli super-user i. Då rollen är ny finns det möjlighet att forma rollen utifrån dina egna erfarenheter och ambitioner.

Du rapporterar till Koncernredovisningschefen och kommer tillhöra redovisningsteamet på 10 personer. Tjänsten är placerad på Byggmax huvudkontor i Solna med möjlighet till hybrid-arbete.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Group Accountant kommer dina arbetsuppgifter huvudsakligen omfatta:

  • Delaktig i koncernbokslutet, konsolidering och kvalitetssäkring av inrapportering månadsvis
  • Delaktig i upprättande av kvartalsrapporter och koncernens årsredovisning
  • Hålla dig uppdaterad, agera sakkunnig och rådgivande i redovisningsfrågor
  • Ansvara för moderbolagsredovisningen för Byggmax Group AB
  • Ansvara för den löpande IFRS 16 redovisningen och hålla dig á jour med uppdateringar och tolkningar av IFRS 16 regelverket
  • Delaktig i att driva koncernens arbete med intern kontroll
  • Ha löpande kontakt med externa parter såsom revisorer, bank och systemleverantörer
  • Delaktig i förvärvsarbete och integrationen av nya bolag in i koncernen
  • Driva förbättrings- och utvecklingsprojekt
  • Delaktig i införande av nya regelverk för hållbarhetsrapportering

Vem är du?

För att trivas i rollen som Group Accountant är du en lösningsorienterad person med förmågan att kavla upp ärmarna och ta tag i det som behövs. Du är nyfiken och motiveras av att skapa nytt och driva verksamheten framåt. I rollen kommer du att stötta och samarbeta med flera olika funktioner och kollegor inom redovisning. Det innebär att du trivs i en roll med flera parallella kontaktytor och är prestigelös i ditt sätt.

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och några års erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du arbetar troligtvis idag som Redovisningsansvarig, Redovisningsekonom eller Redovisningskonsult. Du har en fallenhet för system och tycker om att engagera dig i frågor kopplade till dessa.

Om Byggmax

Byggmax är en perfekt arbetsplats för dig som är driven och gillar entreprenörsanda. Du får arbeta i en platt organisation där du har stora möjligheter att påverka och göra skillnad – både i stort och smått. Företaget är prestigelöst och kryllar av engagerade medarbetare som drivs av att nå resultat. Här blir du en självklar del i organisationen och kommer samarbeta med många olika stakeholders.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Byggmax med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94.

Välkommen med din ansökan!

Byggmax Group består av Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Idag har Byggmax totalt 215 butiker fördelat i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Utöver de fysiska butikerna finns även en ständigt växande e-handel. Koncernen omsatte 7,3 miljarder kronor år 2022 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax grundades 1993 och affärsidén har sedan starten varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet.

Tillbaka till alla lediga jobb