Financial Controller till Indutrade – Measurement & Sensor Technology (MST)

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som säljer och utvecklar komponenter, system och tjänster med högt tekniskt innehåll. Med en decentraliserad struktur verkar vi genom drygt 200 dotterbolag och har över 9 100 anställda i 31 länder och sex världsdelar. Ett typiskt Indutrade bolag omsätter mellan 50–500 mkr och våra verksamheter finns inom en rad olika branscher, till exempel verkstad, energi, VA/VVS, hälso- och sjukvård och infrastruktur. Koncernen är organiserad i åtta affärsområden och omsätter ca 27 MDR SEK. Indutrade är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Läs mer på www.indutrade.se  

Inom MST, som är ett av Indutrades åtta affärsområden, ingår bolag som erbjuder sensorer, mätinstrument, mätsystem, styrsystem samt övervakningslösningar för olika branscher. Samtliga bolag har egna produkter baserade på avancerade tekniska lösningar, egen utveckling, tillverkning samt global försäljning och marknadsföring. MST består av 22 bolag med dotterbolag och har totalt ca 2300 anställda. Omsättningen är växande och under 2022 uppgick den till 3 miljarder SEK med en EBITA på över 18%. 

Nu finns möjligheten att bli en del av Indutrade och vår entreprenöriella värld där människorna gör skillnaden! Indutrade ligger i framkant med högteknologiska produkter och är en koncern i kontinuerlig tillväxt vilket innebär att du får en chans att växa i takt med företaget. 

Rollen som Financial Controller

Vi söker dig som vill axla en ny utvecklade roll som Financial Controller inom affärsområdet MST. I rollen kommer du att arbeta med olika ekonomiska frågeställningar som kan uppkomma i en decentraliserad, global och noterad miljö. Som Financial Controller kommer du ha flertalet kontaktytor inom affärsområdet och ha ett nära samarbete med ekonomiavdelningarna ute på dotterbolagen. Du kommer att rapportera till Business Area Controller inom MST och även ansvara för kontrollen av ett mindre bolag med vissa centrala kostnader (Indutrade MST AB). 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Kontaktperson och stöd mot dotterbolagen i ekonomirelaterade frågor
  • Kvalitetssäkring av bolagens redovisning och inrapportering med efterföljande uppföljning/analys
  • Onboarding och integration av nya bolag
  • Utveckla systemstöd och proaktivt arbeta för att förbättra systemanvändningen
  • Kontaktperson mot den outsourcade redovisningsbyrån (som sköter Indutrade MST AB:s redovisning)
  • Delaktig i hållbarhetsrapportering
  • Driva förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera processer 

Vad Indutrade erbjuder dig

Indutrade erbjuder dig stora möjligheter till personlig och professionell utveckling i en miljö med många entreprenöriella bolag och människor. Rollen är placerad på Indutrades huvudkontor i Kista där både moderbolaget och flertalet dotterbolag arbetar, totalt ca 130 medarbetare. Kontoret har en restaurang, gym och trevliga sociala ytor samtidigt som du kommer att få ett eget kontorsrum att arbeta i. 

Din profil

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst 3-5 års erfarenhet av controlling, redovisning eller revision. Vi ser gärna att du har vana och intresse av system och digitala verktyg och hur dessa kan effektivisera arbetet. Du har med fördel arbetat i en internationell miljö och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. 

Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning. Som person är du ambitiös, lösningsorienterad och räds inte för att ta egna initiativ. Du är kommunikativ och lyhörd inför din omgivning och trivs i en social roll där du agerar ett bollplank mot olika personer inom företaget.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Indutrade med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt. Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86. 

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb