Hållbarhetscontroller till Indutrade

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som säljer och utvecklar komponenter, system och tjänster med högt tekniskt innehåll. Med en decentraliserad struktur verkar vi genom drygt 200 dotterbolag och har över 9 100 anställda i 31 länder och sex världsdelar. Ett typiskt Indutradebolag omsätter mellan 50–100 mkr och våra verksamheter finns inom en rad olika branscher, till exempel verkstad, energi, VA/VVS, hälso- och sjukvård och infrastruktur. Koncernen är organiserad i åtta affärsområden och omsätter ca 27 MDR SEK. Indutrade är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Läs mer på www.indutrade.se

Nu finns möjligheten att bli en del av Indutrade och vår entreprenöriella värld där människorna gör skillnaden! Vill du vara med och verka för ett långsiktigt och hållbart företagande i en decentraliserad miljö? Hos Indutrade är hållbarhetsfrågor en integrerad och självklar del av affärsstrategin framåt. Har du ett starkt intresse för siffror och hållbarhet, så kan rollen som Hållbarhetsontroller vara något för dig!

Detta söker vi

Vi söker nu en Hållbarhetscontroller som kommer att bli en nyckelspelare i analys och uppföljning av Indutrades hållbarhetsarbete på koncernnivå. I rollen kommer du bland annat att ansvara för att säkerställa en effektiv och kvalitativ intern hållbarhetsrapporteringsprocess.

Rollen blir en del av Group Business Control och kommer vara businesspartner till Hållbarhetschefen vad gäller utvecklingen av ett systematiskt, mätbart och kvalitativt hållbarhetsarbete. En stor del av rollen innebär inhämtning, analys och visualisering av data för att stödja beslutsfattande och prioriteringar av initiativ. Du kommer även att arbeta med processutveckling i takt med att koncernen växer och nya regelverk, krav och förväntningar tillkommer.

Som Hållbarhetscontroller har du även ett nära samarbete med övriga funktioner och involverade parter i hållbarhetsrapporteringen såsom Affärsområdena, Koncernredovisning, IR med flera. Du kommer även arbeta delar av din tid med Indutrades finansiella uppföljning och rapportering. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för att samla in, kvalitetssäkra och analysera hållbarhetsdata samt kontinuerlig utveckling av relaterade processer
  • Stötta koncernens strategiska initiativ inom hållbarhetsområdet med analys och beslutsunderlag
  • Bidra till kontinuerlig utveckling av hållbarhetsredovisningen i årsredovisningen
  • Superuser i det koncerngemensamma systemet för hållbarhetsrapportering
  • Vidareutveckla existerande och se över nya skalbara systemstöd
  • Stötta Group Business Control i rapportering, uppföljning och analys
  • Rapportering av moderbolagets KPIer för hållbarhet
  • Stötta i övrig extern och intern rapportering kopplat till hållbarhet
  • Delta och driva diverse projekt och utredningsarbeten

Vad erbjuder vi

Rollen som Hållbarhetscontroller är ny och erbjuder möjlighet att påverka och utveckla såväl roll som arbetssätt, utifrån de ramar och förväntningar som finns. Indutrade är en koncern i kontinuerlig tillväxt vilket innebär möjligheter till personlig och professionell utveckling samt en dynamisk miljö med många entreprenöriella bolag och människor.

Rollen är placerad på Indutrades huvudkontor i Kista där både moderbolaget med ca 20 personer och flertalet dotterbolag arbetar, totalt ca 130 medarbetare. Indutrade arbetar flexibelt och erbjuder även möjligheter till hybridarbete. Som Hållbarhetscontroller rapporterar du till Group Business Control. 

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du minst 3-5 års arbetslivserfarenhet från liknande roll, controllerroll alternativt erfarenhet från konsult- eller revisionsbyrå. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för kombinationen av siffor och hållbarhet, samt att du är van att arbeta med större datamängder och har en fallenhet att omvandla data till insikter. Vi ser gärna att du har vana och intresse av system och digitala verktyg och hur dessa kan effektivisera arbetet. Engelska och svenska behärskar du i både tal som skrift.

Du som person

Vi tror att du är en kvalitetsmedveten och framåtlutad person som ser möjligheter snarare än begränsningar. Att självständigt ansvara för ditt arbete är något du är van vid och du ser dig själv som en typisk ”doer” som ser till att driva ditt arbete strukturerat och noggrant från start till mål. Eftersom tjänsten innebär många olika kontaktytor inom organisationen är det även viktigt att du är kommunikativ och har en stark förmåga till samarbete och relationsskapande.

Ansökan

Vi värdesätter personlig lämplighet för rollen och tester kommer vara del av rekryteringsprocessen. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrunder, perspektiv och erfarenheter.

I denna rekrytering samarbetar Indutrade med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04. 

Tillbaka till alla lediga jobb