Projektledare Kapitalförvaltning till Folksam

Folksam som bolag präglas av en positiv framåtanda med sina engagerade och kunniga medarbetare som gemensamt bidrar till att dagligen utveckla och effektivisera verksamheten. Bolaget behöver nu utöka sin personalstyrka inom enheten Kapitalförvaltning och hållbarhet och som projektledare i denna roll hos Folksam arbetar du i huvudsak med att driva förändrings- och utvecklingsinitiativ för enheten.

Ett av enhetens uppdrag är att förvalta tillgångar på cirka 540 miljarder kronor på uppdrag av Folksamgruppens försäkringsbolag och en pensionsstiftelse. Folksamgruppens kunder och uppdragsgivare förväntar sig att enheten Kapitalförvaltning och hållbarhet ligger i framkant inom såväl hållbarhetsområdet som kapitalförvaltning, vilket betyder att enheten ständigt arbetar med att utveckla organisationen och verksamheten. Utvecklingsbehovet har också ökat med anledning av nya omfattande regelverk. Då en del av verksamheten har lagts ut innebär det ofta ett nära samarbete med bolagets externa partner, men också med andra enheter inom Folksam.

Inom kapitalförvaltning finns kontinuerligt ett behov av att utveckla tillgångsportföljerna och du kommer därför att ha en viktig roll i dessa förändringsinitiativ. Detta innebär att du arbetar med frågor som till exempel rör olika tillgångsslag och hållbarhetsfrågor. Trivs du med många kontaktytor, att arbeta tvärfunktionellt inom en organisation och har förmågan att leda och driva projekt och förändringsarbete? Har du erfarenhet från en verksamhet som förvaltar kapital, vill utveckla ditt yrkeskunnande och samtidigt bidra med din kompetens till Folksams fortsatta utveckling? Då kan det här vara en roll som klippt och skuren för dig!

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Planera, leda och arbeta med olika typer av utvecklingsinitiativ, både inom enheten samt som enhetens representant i Folksamövergripande utvecklingsinitiativ.
  • Analysera och identifiera förbättringsområden.
  • Stödja och medverka vid utveckling och implementering av processer och arbetssätt, samt följa upp och stödja effekthemtagning åt ägaren till realiseringsansvaret.
  • Statusinhämtning och prioritering av utvecklingsaktiviteter (kan likställas med en PMO-roll).
  • Genomföra utredningar samt verksamhets– och processanalyser.
  • Säkerställa kommunikation och förankring inom aktuella uppdrag/projekt.
  • Stödja och coacha medarbetare, chefer och ledare genom förändringar.
  • Planera och facilitera workshops.

Din profil

Vi söker dig som har utbildning från universitet/högskola med inriktning som ekonom, ingenjör eller annan jämförbar erfarenhet.

Du har arbetat inom en verksamhet som förvaltar kapital där frågor inom portföljförvaltning, finansiella marknader och instrument har varit ditt fokusområde. Vi ser också att du har erfarenhet av att självständigt leda större och komplexa utvecklingsuppdrag samtidigt som du gärna hjälper till med både mindre och större frågor för att säkerställa att uppdragen löper på enligt plan. Du har en god förståelse och intresse för den agila modellen.

Du som person

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du besitter en hög grad av personlig mognad, har ett förtroendeingivande förhållningssätt och en god förmåga att interagera med olika personer och roller. Du bidrar till goda och tvärfunktionella samarbeten för att möjliggöra att önskade mål och effekter uppnås. Du är tydlig och strukturerad med en god analytisk förmåga och har förståelsen för hur processer, verktyg, kultur och värderingar påverkas vid införande av nya arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 alt. Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael Karlsson 070-831 51 32.

Välkommen med din ansökan!

Utvecklas tillsammans med Folksam

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Läs mer om bolaget på https://www.folksam.se

Tillbaka till alla lediga jobb