Group Accounting Manager till Intea

Lockas du av att axla ett helhetsansvar för koncernredovisningen och konsolideringen i en ledande fastighetskoncern? Vill du även bli en del av ett entreprenöriellt bolag med en av Sveriges mest högkvalitativa portföljer av samhällsfastigheter?

Nu söker Intea en Group Accounting Manager som får möjligheten att utvecklas i en nyckelposition tillsammans med ett engagerat Financeteam och påverka utifrån egna idéer och erfarenheter!

Är detta din nya utmaning?

Som Group Accounting Manager på Intea kommer du att arbeta i en central funktion och få en överblick över helheten i bolaget. Du kommer att ansvara för koncernredovisningen och knyta ihop säcken i koncernbokslutet och även ansvara för moderbolagsredovisningen. I koncernen ingår ca 45 legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med CFO, Business Controller, Treasuryansvarig samt ansvariga bolagsekonomer. Du kommer även få möjlighet att delta i förvärvsprocesser och integration av nya bolag. I rollen kommer du driva och arbeta med processförbättringar och förändringsprojekt kopplat till koncernredovisningsområdet.

Som Group Accounting Manager kommer du vara en del av ett financeteam på tio personer och rapportera till Ekonomichef. Huvudkontoret är beläget högst upp i Hötorgsskrapan vid Sergels Torg i Centrala Stockholm, vilket tidigare har blivit nominerat till Sveriges snyggaste kontor. På Intea arbetar man flexibelt och erbjuder en möjlighet till hybridarbete.

Huvudsakliga ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta följande:

  • Ansvara för koncernredovisningen och konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Ansvara för moderbolagets redovisning
  • Analys av koncernens resultat- och balansräkning samt relevanta finansiella nyckeltal
  • Delaktig i upprättande av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Delaktig i förvärvsanalyser samt onboarding av nya bolag
  • Hålla sig á jour med regelverk, redovisningsprinciper och IFRS-tolkningar
  • Kontakt med revisorer och rådgivare
  • Kontinuerligt arbeta med utveckling och förändringsprojekt
  • Driva och utveckla rutiner och processer kopplade till koncernredovisning och rapportering

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som har känsla för detaljer samt besitter förmågan att arbeta noggrant, strukturerat och med god kvalitet. Du har samtidigt förmågan att lyfta blicken och se helheten. Du motiveras av att driva ditt arbete framåt och du är bra på att sätta en övergripande plan för att möta deadlines. Då rollen även innebär fokus på utveckling av rutiner och processer, är det viktigt att du är nyfiken och trivs med att utforska nya perspektiv. Du är en lagspelare som värdesätter samarbete och ser det som positivt att utbyta idéer och kunskap med ditt team.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Därutöver ser vi att du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet. Troligtvis arbetar du idag med koncernredovisning alternativt revision, där vi lägger tyngd på att du har god insikt i konsolideringshantverket och erfarenhet från något konsolideringssystem. Vidare har du en god förståelse för processer och har en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar inom ditt område. Erfarenhet från fastighetsbranschen är meriterande men inte ett krav.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Intea med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan! 

Intea är ett innovativt fastighetsbolag verksamt inom social infrastruktur. Bolaget har sedan starten 2015 vuxit kontinuerligt och hade per 31 december 2022 en fastighetsportfölj med ett värde om ca 20 miljarder kronor. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till närmare 500 000 kvm. Därtill har Intea en projektportfölj om ca 190 000 kvm. I fastighetsportföljen finns bland annat polishus, universitet, domstolar, högskola och andra myndighetslokaler runt om i Sverige. Bolaget har en stark och långsiktig ägarbas med flera större svenska pensionsstiftelser som huvudägare.

Tillbaka till alla lediga jobb