Sustainability Controller till Addlife AB

Lockas du av att arbeta och driva den strategiska utvecklingen av hållbarhet i privat verksamhet? Är du en analytisk person som drivs av att skapa förändring genom nya skalbara och strukturerade processer? 

Rollen som Sustainability Controller på AddLife är en intressant, ny och utvecklande roll för dig som vill ansvara för hållbarhetsrapporteringen på en europeisk börsnoterad och snabbväxande koncern med stark företagskultur. Vi söker dig som letar efter möjligheten att vara en del av en organisation med starkt engagemang för hållbarhet. Är det du? Välkommen med din ansökan!

Detta söker vi

Hållbarhet är en central del av AddLifes strategi och vi söker nu en Sustainability Controller vars huvudsakliga uppgift de närmaste åren är att driva och utveckla AddLife hållbarhetsredovisning enligt EU:s nya lagstiftning, CSRD. I rollen ansvarar du för såväl inrapporteringen av data som upprättande av hållbarhetsredovisningen. Du kommer också att vara delaktig i att utveckla AddLifes ESG-kommunikation samt säkerställa att bolagets intressenter har tillgång till aktuella hållbarhetsdata. Du kommer att jobba nära Business Development för att säkerställa att affärsnytta är en integrerad del av hållbarhetsrapporteringen, och du rapporterar till CFO. Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Brunkebergstorg i centrala Stockholm. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Delaktig i utvecklingen av AddLifes koncerngemensamma hållbarhetsstrategi, mål och policys
  • Utreda vilka förändringar CSRD innebär för bolagets hållbarhetsredovisning
  • Leda väsentlighetsanalys enligt CSRD/ESRS
  • Säkerställa kvalitet och effektivitet i den legala och operativa hållbarhetsredovisningen
  • Ansvara för och utveckla hållbarhetsredovisningen i årsredovisningen
  • Arbeta tätt med dotterbolagen för att säkerställa att den koncerngemensamma hållbarhetsstrategin är integrerad i verksamheten
  • Ansvara för att samla in, kvalitetssäkra och analysera hållbarhetsdata genom existerande/nya hållbarhetsstyrsystem
  • Ansvara för och vidareutveckla existerande/nya skalbara systemstöd
  • Granska och svara på ESG-betygsrapporter och hållbarhetsenkäter från intressenter 

Din profil

För att passa för denna roll har du en akademisk utbildning inom ekonomi, som ingenjör eller motsvarande. Du har tre till fem års relevant arbetslivserfarenhet från en controllerroll eller från en konsult- eller revisionsbyrå. Viktigast är att du har erfarenhet från och ett starkt intresse för hållbarhet, samt att du är bekant med standarder för hållbarhetsredovisning. Erfarenhet från internationella koncerner är meriterande. Vidare har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som i skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Sustainability Controller är du driven och målmedveten. Du har en stark logisk förmåga, är självständig och tar egna initiativ. Du inspireras av problemlösning och ständiga förbättringar. Slutligen är du en strukturerad person som alltid strävar efter att vara kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete. Eftersom rollen innebär samarbete med dotterbolagen är det även viktigt att du är en kommunikativ och relationsbyggande person.

Ansökan                                                                                    

I denna rekrytering samarbetar AddLife med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

AddLife är en koncern som består av ett 80-tal operativa bolag verksamma på den europeiska Life Science-marknaden. Koncernen har en årsomsättning på cirka 9 miljarder SEK med cirka 2 000 anställda. AddLife har organiserat sin verksamhet i två affärsområden; Labtech och Medtech. Koncernens entreprenörsdrivna dotterbolag adderar mervärde till aktörer inom främst hälso- och sjukvårdssektorn, från forskning till vård. Detta görs genom att erbjuda högkvalitativa, kostnadseffektiva lösningar av tjänster och produkter till både privat och offentlig sektor. AddLife är noterat på Nasdaq Stockholm, Nordic Large Cap. Ytterligare information finns på vår hemsida www.add.life.

Tillbaka till alla lediga jobb