Bolagsekonom till Skandia Fastigheter

När vi är fler händer fantastiska saker. Därför skapar vi på Skandia Fastigheter rum som är särskilt utformade för samvaro. Vare sig det handlar om kontoret där vi lyfter varandra och verksamheten, förskolan där vi växer i leken, handelsplatsen där vi både handlar och hänger, eller hemmet där alla känner sig hemma. 

På Skandia Fastigheter erbjuder vi ett starkt varumärke och en verksamhet med långsiktigt perspektiv på medarbetare, fastigheter, kunder och affärer. Hos oss får du ett varierande och utmanande jobb i en varm och inkluderande kultur

Skandia Fastigheter söker nu en Bolagsekonom där du kommer att tillhöra teamet Bolagsredovisning om fem personer. Teamet arbetar gemensamt med löpande redovisning, bokslut och rapportering för Skandia Fastigheters dotterbolag. Du ges i denna roll även möjlighet att vara med i utvecklandet av processer och rutiner av olika slag. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen och kontoret är beläget i centrala Stockholm. 

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer tillsammans med ditt team att arbeta med redovisning för ett antal bolag inom Skandia Fastigheter med allt ifrån löpande redovisning, moms och skatt, till bokslut. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta: 

  • Löpande redovisning, avstämningar och bokslut.
  • Upprättande av kontoavstämningar, periodisering, moms- och skatteberäkningar.
  • Uppdatera investeringsmoms inkl eventuella momsjämkningar.
  • Upprättande av årsredovisningar och inkomstdeklarationer.
  • Att vara uppdaterad och stötta organisationen inom redovisnings- och skatteområdet. 

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat i minst 3 år inom redovisning. Du har en god förståelse för hela redovisningsprocessen och är trygg med den löpande redovisningen. Vi ser gärna att du självständigt har hanterat bokslutsarbete, liksom upprättat årsredovisningar och att du har ett systemintresse och viljan att lära inom IT-området. Du får gärna ha praktisk erfarenhet av olika former av utvecklingsprojekt men din inställning och öppenhet inför effektiviseringsarbete i det dagliga arbetet, är snarare det vi lägger vikt vid i denna rekrytering. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom fastighetsbranschen är meriterande. 

Du kommer att arbeta nära dina kollegor inom redovisningsteamet, varpå du har en god samarbetsförmåga och ser positivt på samspelet mellan kollegorna. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och lösnings- och utvecklingsorienterad. Egna initiativ samt förslag på förbättringar och effektiviseringar, främst inom ditt område men även övergripande inom bolaget, tas varmt emot. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17. 

Välkommen med din ansökan! 

Skandia Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Våra kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter är samlade i 129 fastigheter – eller 1,2 miljoner kvadratmeter – huvudsakligen i de tre storstadsregionerna. Med 160 medarbetare skapar och förvaltar vi rum för fler, och i slutändan ska det ge en långsiktig god avkastning till Skandias 1,4 miljoner ägare.

Läs mer om företaget på https://www.skandiafastigheter.se/

Tillbaka till alla lediga jobb