CFO – DIB Travel

DIB Travel digitaliserar affärsresebranschen och förenklar affärsresandet för både företag och deras anställda. Med starka finansiella ägare, en innovativ och skalbar teknisk plattform har DIB framgångsrikt utmanat de traditionella affärsresebyråerna och befinner sig nu i en mycket snabb tillväxt. Som ett led i denna tillväxtresa rekryteras nu en CFO. Huvudkontoret ligger i centrala Stockholm men DIB har även verksamhet internationellt. 

Om rollen

Rollen som CFO är bred och ställer höga krav på en tydlig affärsmässighet som tillsammans med en doer-attityd skapar kontinuerlig framdrift i verksamheten. Du agerar proaktivt och tycker om att utmana och bidra med nya perspektiv. Du har sannolikt erfarenhet från såväl större bolag som bolag i snabb tillväxt och förstår därmed vikten av ordning och reda. Du är tydligt utåtriktad och tycker om att ha många kontaktytor, såväl internt som externt. För att bli framgångsrik i rollen krävs förmågan att kunna höja blicken och samtidigt kunna agera konkret i nuet.

I rollen som CFO har du det finansiella helhetsansvaret för DIBs verksamhet. Du har personalansvar för en Ekonomichef som i sin tur ansvarar för redovisningsfunktionen. Du driver samtidigt övergripande de ekonomiska processerna kopplade till bokslut, budget- och prognosarbete men framför allt bidrar du med dina erfarenheter och insikter kring uppföljning, analys och strategiska beslut.  

Som CFO kommer du ha förmånen att vara en av nyckelpersonerna i DIBs tillväxt och arbeta nära dess mycket erfarna ägare.  

Din profil

Du har en akademisk bakgrund och är idag sannolikt CFO eller senior Business Controller där CFO-rollen är ett nästa naturligt steg i karriären. Vidare besitter du en gedigen och bred kompetens inom ekonomi, företrädelsevis inom redovisning från någon av de större revisionsbyråerna. Troligen har du erfarenhet från scale-up och/eller erfarenhet från mindre snabbväxande bolag. Erfarenhet från M&A är önskvärt, likaså en nyfikenhet för och/eller erfarenhet av nya tekniska innovationer. Du besitter en mycket hög analytisk förmåga, agerar affärsmässigt med en entreprenöriell inställning. Du har såväl internationell erfarenhet som dokumenterad ledarerfarenhet.

Ansökan 

I detta uppdrag samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 0709-169400 eller per.wreding@prodiem.se

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb