Senior Accountant till Securitas Intelligent Services AB

Vill du få möjligheten att utvecklas och arbeta med kvalificerad redovisning i ett av Sveriges största multinationella företag? Lockas du av att komma till en roll där du får kombinera din erfarenhet av redovisning med ett teamledaransvar för bokslutsprocessen? Då ska du definitivt söka rollen som Senior Accountant hos Securitas Intelligent Services!

Din uppgift och dina ansvarsområden 

Securitas Intelligent Services (SIS) startades i januari 2018, som ett bolag i vilket man centraliserade Securitas IT-kostnader i en global IT-organisation. Utöver denna IT-organisation som supporterar och driver Securitas IT transformation i 47 länder, inbegriper även SIS en affärsverksamhet som ska driva Securitas-koncernens nya affärsstrategi och utveckla nya datadrivna intelligenta tjänster och produkter inom Intelligent Security. Detta är en central del i Securitas verksamhet och SIS uppgift är att planera, samordna och verkställa affärsstrategin inom Securitas globalt.   

I rollen som Senior Accountant kommer du att arbeta med redovisning och bokslut för SIS AB. Du kommer att arbeta i en bred redovisningsroll med ett stort fokus på utveckling och effektivisering av processer och rutiner. Tillsammans med en kollega har du det övergripande ansvaret för att leda och planera bokslutsprocessen. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara: 

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut 
  • Rapportering, uppföljning och analys 
  • Skatter och avgifter 
  • Hantera finansiella flöden i utländska valutor.  
  • Kontakt med myndigheter och revisorer 
  • Vara behjälplig med årsredovisningsarbetet 
  • Driva förbättringsprojekt kopplade till redovisningen 
  • Ansvarig mot löneavdelning för lönerelaterade poster 
  • Kontaktperson mot HR avseende frågor med finansiellt perspektiv 

I rollen tillhör du SIS Finance team i Stockholm, som idag består av 8 personer. Du rapporterar till bolagets CFO och kommer att arbeta på Securitas huvudkontor på Kungsholmen. 

Vem är du? 

För att lyckas i rollen som Senior Accountant är du en driven och målorienterad person. Du motiveras av en roll där du innehar en central position och värdesätter att ha ett nära samarbete inom teamet och med övriga kontakter i organisationen. Du trivs i en föränderlig och dynamisk miljö och motiveras av att hitta, förbättra och implementera nya arbetssätt och rutiner. Vidare är du prestigelös och trivs i en bred roll där du arbetar såväl högt som lågt.   

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har därefter arbetat några år med kvalificerad redovisning och bokslutsarbete. Idag är du troligtvis Redovisningskonsult eller Redovisningsekonom i ett liknande bolag, gärna från en internationell kontext. Du är en van systemanvändare och ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra. Vi ser även att du är flytande i engelska och svenska, i såväl tal som skrift. 

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Securitas Intelligent Services med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86. 

Välkommen med din ansökan!  

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Securitas har kunder av alla storlekar, inom många olika branscher och kundsegment. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, teknik- och säkerhetslösningar, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 345 000 medarbetare skillnad. Securitas är börsnoterat i Large Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm. Läs mer på: www.securitas.com 

Tillbaka till alla lediga jobb