Senior Financial Controller till Söderberg & Partners

Lockas du av att arbeta i ett dynamiskt och entreprenörsstyrt bolag med stabil tillväxt och lönsamhet? Söderberg & Partners är ett av de ledande bolagen inom finansbranschen och erbjuder dig en arbetsmiljö som präglas av framåtanda, engagemang och professionalism. De lägger stor vikt vid kompetensutveckling och eftersträvar att erbjuda sina medarbetare utveckling och möjligheter inom organisationen. Här får du möjlighet att påverka och driva utveckling för finance-organisationen samt arbeta brett med uppföljning, analys och kontroll.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Financial Controller kommer du tillhöra ett högpresterande och kompetent team på 4 personer och vi söker dig som vill arbeta i en bred roll där du får användning av din analytiska förmåga och ditt intresse för affären. Rollen innebär att du bland annat kommer arbeta med kostnadskontroller, kvalitetssäkring av bokslut och rapportering samt att rapporteringen håller en hög kvalitet och standard. Du kommer arbeta nära redovisningsavdelningen, business control samt koncernekonomi för att driva de finansiella processerna framåt samt stötta verksamheten. Tjänsten kommer ha en central roll i teamet och vi ser att du kommer med strategiska inspel och driver diverse förbättringsprojekt för att utveckla och effektivera processer och rutiner.

Tjänsten rapporterar till Head of Financial Control och är placerad i öppna, moderna och ljusa lokaler på Stureplan 8 i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som trivs i en analytisk roll och har en genuin vilja att påverka, och utifrån dina erfarnheter driva förbättringsprojekt framåt. Du är en initiativtagande, lösnings- och målorienterad person som lockas av att arbeta med komplexa och utmanande projekt. Eftersom Söderberg & Partners är ett entreprenöriellt bolag är det viktigt du är flexibel och bra på att skapa struktur i en förändring miljö. Det gäller att du är lyhörd för verksamhetens behov likväl har förmågan att kunna kommunicera på ett rakt och tydligt sätt inom ditt område. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk eller motsvarande utbildning inom ekonomi. Du arbetar troligtvis som financial controller eller redovisningsekonom/redovisningsansvarig och känner dig trygg i din redovisningskompetens. Om du har kunskaper inom Power BI ses det som meriterande, men inte ett uteslutande krav. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 eller Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06

Välkommen med din ansökan!

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio analytiker men har idag vuxit till 2 200 medarbetare i sju länder. Vi är nu en av Sveriges ledande finansiella rådgivare som tror på värdet av att tänka annorlunda, ständigt ifrågasätta, förändra och utveckla det traditionella arbetssättet i vår bransch. Vi är våra kunders strategiska partner där vi erbjuder rådgivning inom pension och företagsförsäkringar, förmögenhetsförvaltning samt utvecklar en mängd digitala HR-verktyg inom people management. I grund och botten handlar vårt erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv – vi arbetar proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Det entreprenöriella drivet genomsyrar därför hela organisationen och med korta beslutsvägar ges stort utrymme för egna idéer. Vi har dessutom valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare både i arbetet och på fritiden. Läs mer på www.soderbergpartners.se

Tillbaka till alla lediga jobb