Financial Controller till KPMG

KPMG är ett revisions- och rådgivningsföretag som erbjuder tjänster inom revision, skatt och rådgivning i Sverige, Lettland och Litauen, med totalt ca 2 000 medarbetare. De ägs av ett 130-tal partners som alla är verksamma i bolaget. Internationellt har KPMG över 227 000 medarbetare i 146 länder. Vill du arbeta på ett företag som satsar stort på innovation, hållbarhet och tillväxt där du får vara med och påverka och där världens dörrar står öppna? Då kanske KPMG är något för dig! Läs mer om KPMG på www.kpmg.se.

Vad KPMG erbjuder dig

Vill du arbeta i en utvecklande roll som Financial Controller i ett dynamiskt och internationellt företag? Om du söker en arbetsplats som präglas av öppenhet, tillit och flexibilitet kan KPMG vara rätt bolag för dig. På KPMG läggs stor vikt vid kompetensutveckling och de eftersträvar att alltid kunna erbjuda möjlighet till utveckling inom organisationen. KPMG tillämpar en hybrid arbetsmiljö, med ambition att skapa en arbetsplatsupplevelse som utgår från medarbetarens behov av flexibilitet, självledarskap, inkludering, samarbete och balans mellan arbete och privatliv. Rollen är placerad på KPMG:s kontor på Vasagatan 16 i centrala Stockholm.

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen kommer du att arbeta brett och operativt och du kommer bland annat att ansvara för den finansiella rapporteringen till KPMG International, säkra rapporteringsmallar, delta i bokslut och olika projekt, supportera ansvariga för stödfunktioner i budget- och prognosprocesser, jobba med kostnadskontroll och uppföljning av interna projekt och investeringar. Du ansvarar för att rapporteringen håller en hög kvalitet och är den som kontinuerligt arbetar med att utveckla de rutiner och processer som behövs för att hålla en hög standard. Du kommer att ha en bred roll, som i vissa fall innebär att du stöttar och i andra fall har ett huvudansvar inom områden såsom budget, prognos, uppföljning och analys. 

Som Financial Controller kommer du att bli en del av Finance-teamet som består av åtta personer och du rapporterar till Head of Finance.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Finansiell rapportering till KPMG International
  • Rimlighetsbedömning av investeringskalkyler
  • Kostnadskontroll av investeringar och stödfunktioner
  • Ansvar för interna finansiella rapporteringsmallar
  • Ansvar för att finansiella data stödjer interna och externa regulatoriska krav på uppföljning
  • Ansvar för budget- och prognosmallar och verktyg
  • Driva igenom löpande förbättringsprojekt

Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten som Financial Controller ser vi att du är analytisk, effektiv och har god prioriteringsförmåga. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur i ditt arbete. Vidare är du ansvarsfull och ser alltid till att driva dina uppgifter i mål. Då rollen innebär många kontaktytor inom organisationen är det även viktigt att du känner en trygghet i att uttrycka dina åsikter när situationen kräver det.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi tror att du har ca fem års erfarenhet och arbetar idag troligen som Redovisningsansvarig eller som Financial Controller. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift. Då rapporteringen till KPMG International även innefattar delar runt ESG så är erfarenheter av detta meriterande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar KPMG med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk, tfn 0733-033 34 66 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb