CFO till EnergiEngagemang

EnergiEngagemang är en av Sveriges ledande aktörer av storskalig solenergi på både tak och mark samt energilagring. EnergiEngagemang projektutvecklar, installerar och säljer nyckelfärdiga solenergianläggningar och energilager till lantbruk, industrier och fastigheter över hela Sverige. Sedan 2021 är EnergiEngagemang en del av AxSol (Axel Johnson-koncernen). Huvudkontoret ligger i Strängnäs med lokala kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping och Staffanstorp.

Med kraftig tillväxt (+100 % på årsbasis) och med starka långsiktiga huvudägare pågår nu en större expansion, såväl inom Sverige som i Norden, med målsättning att bli den ledande aktören inom solel i Skandinavien. Vi söker därför en erfaren, affärsinriktad och resultatdriven CFO, som med hög ambitionsnivå vill vara med och bidra till framtidens energiförsörjning.

Om rollen

Rollen som CFO är bred och ställer höga krav på en tydlig affärsmässighet och ett framåtblickande förhållningssätt. Du ser möjligheter kring effektivisering och tycker om att utmana invanda tankesätt. Du har sannolikt erfarenhet från entreprenöriella bolag i snabb tillväxt och förstår därmed vikten av ordning och reda. Du är tydligt utåtriktad och tycker om att ha många kontaktytor, såväl internt som externt. För att bli framgångsrik i rollen krävs förmågan att kunna höja blicken och samtidigt kunna agera i nuet.

CFO bör vara väl förtrogen med projektekonomi och projektredovisning. Vidare har du erfarenhet av frågeställningar kopplat till en kapitalintensiv verksamhet. Erfarenhet från entreprenadverksamhet är önskvärt, men ej ett krav.

Dina arbetsuppgifter

Du har det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi med ett primärt fokus på den ekonomiska styrningen och den finansiella uppföljningen inom de olika affärsområdena likväl den konsoliderade vyn. Tillsammans med bolagets vd arbetar du med investeringsanalyser och räknar på business case. Du har nära kontakt med, och utvecklar rapportstrukturen till huvudägaren AxSol. 

Vidare bidar till affärsplanen för nya marknader och arbetar aktivt med uppföljning av dessa. Du förväntas vara tydligt aktiv i ledningsgruppen där du vågar utmana och ifrågasätta om du ser avvikelser eller har egna synpunkter eller idéer.

EnergiEngagemang är en säljorienterad organisation där teamkänslan är påtaglig. Laget premieras framför jaget och alla förstår vikten av att samarbeta. För att bli framgångsrik i rollen som CFO krävs därför ett genuint intresse för verksamheten, en vilja att synas internt och skapa goda relationer både inom och utanför organisationen.

I rollen som CFO har du idag ansvar för ca fyra medarbetare.

Din profil:

Du har en akademisk bakgrund och är idag sannolikt CFO, gärna med internationell/skandinavisk erfarenhet. Du har en gedigen och bred kompetens inom ekonomi, företrädelsevis inom controlling. Troligen har du erfarenhet från snabbväxande bolag och har lärt dig misstagen på vägen. Du har förmågan att kunna växla fokus mellan det entreprenöriella perspektivet och ett eftertänksamt förhållningssätt Du agerar affärsmässigt och har gärna ett visst intresse för teknik. Som CFO krävs ett stort intresse för verksamheten och människorna i den.

***

I denna rekrytering samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 0709-169400 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Prodiem Executive är specialiserade på rekrytering och uthyrning av CFO och andra strategiska chefer inom finance. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå. www.prodiem.se/executive.

Tillbaka till alla lediga jobb