Head of Business Control – Solna – start december alternativt januari

Till ett innovativt bolag som verkar Skandinaviskt, söker vi nu en Head of Business Control som ska arbeta i en både operativ, stöttande och koncernövergripande roll.

Till detta uppdrag söker vi dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdraget är beläget:

Solna

Tid:

Start i december alternativt i januari och ca 6-7 månader.

Omfattning:

100%

Beskrivning av uppdraget:

Du kommer att leda ett Business Controllerteam på 3 personer och själv även arbeta operativt, men också fungera som bollplank ut i organisationen gentemot andra affärsområdeschefer kring ekonomisk uppföljning.

Business Controllerfunktionen verkar Skandinaviskt. Det finns en del effektiviseringsarbete som ligger i rollen, varpå det är bra om du som person är driven och ser ur ett förbättringsperspektiv. Du kommer även att ha en hel del rapportering i ditt ansvarsområde, i övrigt är det ett bolag som är ledande inom sin nisch och har under de senaste åren utvecklat en unik teknik inom sitt branschfokus.

I ditt ansvarsområde ingår:

  • Leda, stötta och fördela arbetet inom Business Controller-teamet
  • Budget och prognosarbete
  • Analys och resultatuppföljning
  • Ad hoc analyser (ex.vis KPI:er)
  • Kostnadsuppföljning
  • Analys av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Arbeta med effektivisering av managementrapporteringen
  • Agera bollplank ut i organisationen inom ekonomisk uppföljning

Din profil:

Du är troligen civilekonom eller motsvarande och är van att arbeta i rollen som Business Controller. Du har erfarenhet av att leda team. Du är van att stötta andra chefer och har förmodligen internationell erfarenhet. Som person är du en bra lagspelare och du är bra på att leda och se vad som behöver göras. Du är analytiskt lagd och gillar att arbeta operativt och du har en drivkraft som går ut på att förbättra och genomföra.

Ansökan:

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Maria Gerle 073-303 30 24.

Tillbaka till alla lediga uppdrag