Group Accountant – Sthlm – start december

Till ett av Sveriges största multinationella företag söker vi nu en Group Accountant. Till detta uppdrag söker vi dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdraget är beläget:

Stockholm City

Tid:

December och ca 4 månader

Omfattning:

Heltid

Uppdraget:

Du kommer att ingå i ett koncernredovisningsteam på 8 personer som ansvarar för koncernredovisningen samt den finansiella och operationella rapporteringen av en börsnoterad och internationell koncern. Du kommer ansvara för en egen geografisk division inom koncernen, vilket innebär många internationella kontakter med bl a ansvariga controllers ute i verksamheten.

Dina arbetsuppgifter:

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Ansvara för rapporter och rapportpaket för din division
  • Granska och följa upp finansiell och operationell rapportering
  • Kontakt med controllers i dotterbolagen och analysera dotterbolagens rapportering
  • Medverka i prognos- och budgetarbetet
  • Delta i redovisnings- och bokslutsarbetet för koncernen
  • Arbeta med upprättande av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Agera bollplank till koncernens bolag i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Valutaomräkningar, förvärvs- och kassaflödesanalyser

Din profil

Du har erfarenhet av koncernredovisning och har verkat i en börsnoterad samt internationell storbolagsmiljö. Erfarenhet av förvärv är meriterande men inget krav.

För att passa i rollen som Group Accountant är det viktigt att du har en bra samarbetsförmåga och att du är van vid att arbeta i ett team. Som person är du flexibel och levererar i tid och med hög kvalitet.

Ansökan

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontakta Susanna Bergman 070-860 22 76 eller maila susanna.bergman@prodiem.se.

Tillbaka till alla lediga uppdrag