Ansvarig för SEK:s hållbarhetsrapportering

Vill du axla en nyckelroll i arbetet med Svensk Exportkredits (SEK) hållbarhetsrapportering? Söker du en roll där du får ta ett stort eget ansvar och ges utrymme att vara med och påverka inom ditt område? Du kommer till ett bolag som arbetar långsiktigt och där hållbarhet är en central och självklar del i strategin. Vi söker nu dig som vill ta ansvar för SEK:s hållbarhetsrapportering!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Rollen innebär ett huvudansvar för att fortsätta driva och utveckla arbetet med SEK:s hållbarhetsrapportering. I rollen kommer du ges stort utrymme att i samarbete med andra funktioner, i synnerhet med avdelningen för hållbarhet, vidareutveckla processer och struktur för att säkerställa högkvalitativ och korrekt rapportering.

Vi söker dig som har erfarenhet från hållbarhetsområdet och i rollen förväntas du bevaka och ligga i framkant när det gäller regelverk och utveckling på marknaden samt ansvara för att SEK uppfyller de krav och förväntningar som ställs på hållbarhetsrapporteringen. Du kommer ansvara för att tolka regelverken och förstå hur de påverkar SEK:s verksamhet, samt säkerställa att förändringar implementeras. Du kommer ges möjlighet att delta i, eller driva, projekt kopplade till hållbarhetsområdet. Du kommer att ha kontaktytor mot många delar i organisationen, samt delta i nätverk för hållbarhetsrapporteringen. Det är en heltidstjänst och du rapporterar till SEK:s Ekonomichef.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, gärna med inriktning mot hållbarhet, i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har troligtvis arbetat inom revision, redovisning eller rapportering och har inblick i frågeställningar runt hållbarhet. Du har ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och vi ser gärna att du har erfarenhet av att omvärldsbevaka, läsa och tolka regelverk inom området. Du har god systemvana och erfarenhet av arbete i Office-paketet, i synnerhet Excel. Vidare behärskar du svenska och engelska, i både tal och skrift.

För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du är en strukturerad person som känner ägarskap och självständigt tar ansvar för dina uppgifter. Du är noggrann och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Då hållbarhet spänner över många områden kräver tjänsten att du initierar samarbeten med kollegor både inom Ekonomi och övriga delar av verksamheten. Vi söker därför en lagspelare med ledaregenskaper och god kommunikativ förmåga. Vi ser väldigt positivt på att du är en person som kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar när vi fortsätter att utveckla ansvarsområdet hållbarhetsrapportering i samarbete med övriga funktioner.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SEK med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som på kommersiella och hållbara grunder finansierar exportföretag, deras underleverantörer och internationella köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK bidrar även till industrins omställning för att minska klimatutsläppen.

Under 2021 lånade SEK ut 77 miljarder kronor i nyutlåning. För att kunna låna ut pengar lånar SEK upp genom olika instrument på flera geografiska marknader och vänder sig till både institutionella och privata investerare. På SEK omges du av kollegor med bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här tror vi på laget framför jaget och att de bästa lösningarna nås genom samarbete. Vi är professionella, gör det svåra enkelt och bygger hållbara relationer för att svenska företag ska bli mer konkurrenskraftiga och vinna fler exportaffärer. Detta kombineras med spännande internationella miljöer då våra kunder finns i 60 länder. På SEK får du följa med på en förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där din kompetens tas till vara. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se.

Tillbaka till alla lediga jobb