Financial Controller till Renewcell

Just nu söker Renewcell en Financial Controller som brinner för en hållbar framtid! Vill du arbeta på ett börsnoterat sustaintechbolag som befinner sig i stark tillväxt? Om du dessutom har en grund från redovisning eller revision och vill utvecklas inom financial control är detta rollen för dig!

Renewcell ska nu utöka ekonomifunktionen med en Financial Controller. Som Financial Controller har du möjlighet att komma in i ett intressant skede i ett bolag där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig som lockas av att arbeta i en bred och utvecklande roll där du får möjlighet att vara delaktig i flera delar inom Finance.I rollen kommer du att arbeta nära och stötta bolagets CFO, Redovisningschef och Produktionscontroller. I teamet finns även en redovisningsekonom som ansvarar för kund- och leverantörsreskontra.

Tjänsten är placerad på bolagets huvudkontor på Cardellgatan i centrala Stockholm, men Renewcell erbjuder en hybrid arbetsmiljö med möjlighet till hemarbete. Du rapporterar till Redovisningschefen.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Arbete med bokslut och årsredovisning
  • Avstämningar av balanskonton, moms- och skattedeklarationer, inkomstdeklaration
  • Behjälplig vid kvartalsrapportering
  • Ansvara för internkontroll
  • Stötta CFO i finansieringsfrågor
  • Analys och uppföljning
  • Ad hoc uppgifter och delaktighet i diverse projekt

Vem är du?

Vi tror att du är en driven person med god problemlösningsförmåga som motiveras av att verka i en organisation där egna initiativ välkomnas. Då Renewcell befinner sig i tillväxtskede är det centralt att du trivs i en dynamisk miljö där det händer mycket och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Som person är du utåtriktad och har god samarbetsförmåga. Vidare är du prestigelös och har inga problem att arbeta brett inom Finance med såväl högt som lågt.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du arbetar idag som revisor alternativt redovisningsekonom på ett medelstort bolag. Renewcell har nyligen implementerat SAP och vi ser att du anser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera arbetet. Du talar flytande svenska och engelska, i tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Renewcell med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Renewcell grundades 2012 av forskare vid KTH i Stockholm. Det är ett flerfaldigt prisbelönt sustaintechbolag baserat i Sverige. Genom sin patenterade process kan Renewcell återvinna cellullosabaserat textilavfall till ett högkvalitativt nytt material kallat Circulose®. Fast Company utsåg Renewcell till ett av världens mest innovativa företag 2021 och TIME Magazine inkluderade Circulose® på listan över världens 100 bästa uppfinningar 2020. Läs mer om företaget på https://www.renewcell.com.

Tillbaka till alla lediga jobb