Ekonomichef till AxFlow AB

AxFlow AB är en av Sveriges största leverantörer av industripumpar, specialpumpar, pumpsystem och tillbehör inom processindustrin. Omsättning är ca 90 MSEK och företaget har i dagsläget 16 anställda. Bolaget verkar i Sverige men ingår i AxFlow-koncernen som återfinns i ett 30-tal länder, dels i Europa men även Sydafrika, Australien och Nya Zeeland.

AxFlow är ett av sex affärsområden inom Axel Johnson International och ägs av Axel Johnson-koncernen. Axel Johnson International har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Gruppen omfattar mer än 170 företag som tillsammans sysselsätter 5000 personer i 30 länder. Årlig försäljning uppgår till 1,275 miljoner euro.

Läs mer om AxFlow och koncernen på www.axflow.com och www.axinter.com

Trivs du i rollen som Ekonomichef på det mindre bolaget i kombination med att vara en del av ett större sammanhang, nämligen en stor och välrenommerad koncern? Vill du ha en bred roll, där du arbetar nära VD inom såväl ekonomi som i övriga verksamhetsfrågor? Och vill du göra detta i ett bolag som präglas av en positiv, familjär och härlig stämning? Då kan rollen som Ekonomichef, definitivt vara något för dig!

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Ekonomichef ansvarar du för redovisningen och rapporteringen av AxFlow AB och till din hjälp har du en ekonomiassistent. Du ansvarar även för två medarbetare inom orderadministration. Ditt fokus är med andra ord den finansiella rapporteringen, men du kommer även stötta VD och övrig organisation i budget- och prognosarbete samt resultat- och lönsamhetsuppföljning. Utöver ekonomin kommer du även att ansvara, helt eller delvis, för områden såsom HR, IT-system, lokalfrågor, avtal, försäkringar mm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Årsredovisning och inkomstdeklaration
 • Extern rapportering
 • Månatliga koncernrapportering i Cognos
 • Presentationsmaterial för ledning och styrelse
 • Löpande redovisning och skattedeklarationer
 • Ansvarig för löner och pensioner gentemot outsourcingbyrå
 • Fakturering
 • Ansvarig för affärssystemet, byte kommer att ske från ASW till Microsoft Dynamics
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Att kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer inom redovisning och rapportering

Du kommer att ha en nyckelbefattning i företaget och vara en naturlig sparring-partner till VD, som du har ett nära samarbete med och som du även rapporterar till. Vidare kommer du ha en dotted-line till affärsområdets CFO, som du kommer att rapportera till och som du kommer att ha mycket kontakt med.

I rollen som Ekonomichef, kommer du primärt att utgå från kontoret i Årsta.

Din profil

Du har en gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering, och har tidigare haft ett helhetsansvar för såväl ekonomi som andra områden. D v s du är van att arbeta brett, och trivs i rollen som spindeln i nätet. Du har med stor fördel tidigare erfarenhet av att arbeta med koncernrapportering.

Du som person

Du är trygg i dig själv och i din profession och driver självständigt ditt ansvarsområde, med ett stort ägarskap. Du är nyfiken av din natur och trivs som spindeln i nätet, och i breda arbetsuppgifter. Att du är en person som får saker att hända, är lätt att samarbeta med samt har en positiv energi, ser vi som avgörande, för att du ska passa in hos gänget på AxFlow.

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar AxFlow AB med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb