Business Controller IT till Sweco

Arbetar du idag som Controller, har ett IT-intresse och vill gå vidare i din karriär? Vill du bli en del av ett innovativt och expansivt bolag som bidrar till en hållbar framtid? Då har du möjligheten att bli Swecos nästa medarbetare. Tjänsten är placerad på Swecos huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en controllergrupp som ansvarar för den ekonomiska uppföljningen för hela IT-organisationen. IT-organisationen består av ca 250 medarbetare varav 25 chefer som du kommer att ha mycket kontakt med. Utöver traditionella controlleruppgifter kommer du även att vara delaktig i olika business case och diverse förändringsarbeten som kan uppkomma i samband med de kontinuerliga upphandlingar och uppköp som görs av Sweco. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Kvalitetssäkring, uppföljning och budgetering av de globala IT-kostnaderna.
  • Bistå CIO och ledning med rapportering, analyser samt uppföljning mot budget och prognoser månadsvis.
  • Ekonomisk uppföljning av interna IT-projekt.
  • Transfer-pricing och fördelning av globala IT-kostnader inom koncernen.
  • Arbete med leverantörer, licenser och avtal kopplade till dessa.
  • Arbeta med investeringskalkylering och prissättningsmodeller.
  • Stötta IT management i förändringsprojekt och upphandlingar, dels med business case men också med avtal.
  • Kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete för en ökad effektivitet och tydlighet.

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning och har ca tre till fem års erfarenhet av rollen som controller. Du har företrädesvis fått din erfarenhet från ett större företag med global närvaro och det är meriterande med erfarenhet av att arbeta i IT-relaterade projekt.

Du som person

Du är van vid att arbeta självständigt och ta ett stort eget ansvar. Du är affärsmässig och har förmågan att se till helheten och det större perspektivet, likväl som du har ett intresse för siffror och analys. För att lyckas i din roll är det viktigt att du har positiv attityd och en hög energinivå. Då arbetet innehåller många kontakter ser vi att trivs med att samarbeta med andra, samtidigt som du kan vara en tydlig kravställare när det behövs. Då du även kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet inom enheten är det också viktigt att du är en problemlösare som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Detta erbjuder Sweco

Swecos är en av de ledande teknikkonsulterna i Europa. Vi erbjuder dig en nyckelroll i en snabbväxande koncern med god lönsamhet. Företaget är börsnoterat med höga krav på transparens och rapportering, samtidigt som våra långsiktiga ägare erbjuder stabiliteten och tryggheten från ett familjeföretag. Vi skapar förändring tillsammans. Nyfikenhet, samarbete och respekten för allas våra olikheter – det är så vi formar framtidens samhälle. Är du nyfiken på förändring? Då hoppas vi att just du söker!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sweco med Prodiem AB. Urval och intervjuer sker löpande, varför vil gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070 916 39 18 eller Anna Abrahamsson på Prodiem, tfn 070 691 01 35.

Sweco planerar och utformar framtiden hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm Läs mer på: https://www.swecogroup.com

Tillbaka till alla lediga jobb