Group Business Controller

Nu har du chansen att vara med på en exceptionell resa inom en koncern som befinner sig i en kraftig tillväxtfas! Olink Proteomics söker dig som är driven och som lockas av att arbeta i ett högt tempo i en roll med stora utvecklingsmöjligheter. Som Group Business Controller får du möjlighet att skapa strukturer och processer samt påverka bolagets framgång. Du får chansen att bli en del av ett företag inom bio-tech som med sin teknologi bidrar till att utveckla vård och forskning med syftet att rädda människoliv. Låter detta som en lockande möjlighet? Skicka din ansökan idag!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Olink står inför en fortsatt kraftig tillväxtresa och söker därmed en förändringsbenägen och proaktiv Group Business Controller. Rollen kommer att vara delaktig i att driva utvecklingen av controllerfunktionen på koncernnivå, vilket innefattar operationell rapportering, budget-/prognosunderlag samt utveckling av processer, rutiner och system. 

FP&A-teamet består av tre sub-funktioner; Operations control, Group Business Control samt Commercial Finance. I dagsläget består teamet av nio personer. Tjänsten rapporterar till Head of Financial Planning and Analysis (FP&A). FP&A-teamet ansvarar för all finansiell uppföljning och intern rapportering, budget och prognosarbete samt förbättringsprojekt. Denna roll kan vara placerad i Centrala Stockholm eller på huvudkontoret i Uppsala.

Sammanfattningsvis inkluderar dina huvudsakliga arbetsuppgifter följande:

  • Delaktig i utvecklingen av processer, rutiner och systemstöd inom FP&A med mål att harmonisera och precisera arbetet inom koncernen
  • Delaktig i utvecklingen av koncernens ekonomistyrning, uppföljning och verksamhetsanalys
  • Styra och driva budget/prognosarbete
  • Kassaflöde och rörelsekapitalsanalys
  • Stödja verksamheten och ledning med beslutsunderlag och rapportering
  • Löpande utveckling och förbättring av ekonomiska processer, nyckeltal och system.

Vem är du?

Du har en relevant utbildning inom ekonomi och ett par års relevant erfarenhet. Troligtvis arbetar du som controller, managementkonsult eller inom transaction services idag. Erfarenhet från internationella och expansiva koncerner med stark tillväxt är högst meriterande. För att lyckas i rollen har du mycket goda kunskaper i MS Office (främst Excel och Powerpoint) och har med fördel arbetat i BI system. Då du kommer att ha kontakter internationellt behärskar du både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Rätt kandidat trivs i en bred roll och uppskattar att arbeta i en dynamisk och föränderlig organisation med högt tempo. Du är analytisk, initiativtagande och prestigelös med goda kommunikativa egenskaper. Givet att rollen innebär ett fokus på vidareutveckling utav processer är det viktigt att du är nyfiken och har en positiv attityd samt trivs med att jobba självständigt, så väl som i grupp.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kund med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom forskning för medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Proteiners avgörande roll för att förstå mänsklig biologi har varit känd i många decennier men tekniska begränsningar försvårade en omfattande undersökning av det enorma antalet proteiner som kan vara viktiga i olika biologiska processer och sjukdomar. Med Olinks teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan forskare nu mäta en stor mängd biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov med specifika, noggrant validerade analyser som täcker ett mycket brett område (fg/ml till µg/mL).

På några år har Olink vuxit snabbt från att vara ett litet, Sverigebaserat företag som erbjuder analyser för några hundra proteiner till ett NASDAQ-noterat företag med en stark global närvaro, en bred portfölj av flexibla proteinbiomarkörlösningar och ett bibliotek av hög kvalitativa, noggrant validerade analyser som täcker ~3000 proteiner.

För mer information om Olink, besök www.olink.com.

Tillbaka till alla lediga jobb