Business Controller till Praktikertjänst

Vill du arbeta i en bred controllerroll på ett bolag med Sveriges nöjdaste vårdpatienter? I rollen som Business Controller hos Praktikertjänst får du en nyckelroll i en stor och stabil koncern med stora tillväxtplaner som kännetecknas av professionalism, omtanke och nytänkande. Låter detta intressant, ansök idag!

Din uppgift och dina huvudsakliga ansvarsområden

Vi söker dig som vill arbeta i en intressant och utvecklande roll som Business Controller. Dina arbetsuppgifter kommer vara breda och innefatta bland annat budget- och prognosarbete, rapportering och du får möjlighet att arbeta både med koncernkontoret samt med affärsområdena i ekonomistyrningsprocesser. Arbetet kommer även innefatta att delta och driva olika förändringsprojekt såsom att implementera Power BI.

Du kommer att tillhöra gruppen Controlling som består av fyra personer och som är en del av ekonomi- och finansavdelningen inom Praktikertjänst som består av 70 personer. Tjänsten är placerad på Praktikertjänsts huvudkontor i centrala Stockholm med möjlighet till distansarbete en viss del av tiden. Du rapporterar till Controllerchefen.  

Sammanfattningsvis innefattar dina huvudsakliga arbetsuppgifter följande:

  • Budget och Prognosarbete, 3 ggr/år
  • Rapportering och analys; månadsvis, kvartalsvis och årsvis till styrelse och ledningsgrupp
  • Säkerställa korrekta beräkningsunderlag för utdebitering av kostnader till verksamheter
  • Bistå ledningsgruppen med ekonomiska beslutsunderlag på affärsområdesnivå
  • Utveckla rutiner och processer för planering och uppföljning
  • Medverka i kreditgrupper och liknande som rådgivande funktion för nystart, investering och avslut mm.
  • Kravställare på BI
  • Utbildning och support kring ekonomiska underlag, lönsamhetsnivåer till medarbetare på andra avdelningar
  • Ekonomisk stöttning till cheferna för centralt drivna verksamheter

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med cirka 10 års relevant arbetslivserfarenhet. Du arbetar troligtvis som Business Controller eller Group Business Controller idag. Du är stark i arbetet med budgetprocesser, prognoser och analyser samt har erfarenhet av att driva förändringsprojekt. Du har god systemvana och gedigen erfarenhet av Excel och BI-verktyg. Har du erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen är det meriterande men inte ett krav.

Som person är du målinriktad och strukturerad samtidigt som du har lätt för att bygga relationer samt samarbeta med medarbetare i olika delar av organisationen. Du är en tydlig och kommunikativ person som gillar att driva förändringar, ta egna initiativ samt fatta egna beslut.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon på Prodiem, tfn 0733-44 20 01 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av Praktikertjänsts mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer Praktikertjänst.

Praktikertjänst har en affärsmodell som funnits i drygt 60 år, och innebär att företagets ca 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör Praktikertjänst till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård med en omsättning för 2021 om drygt 9 miljarder kronor och cirka 6 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även ett 15-tal dotterbolag. Läs mer om Praktikertjänst på www.praktikertjanst.se.

Tillbaka till alla lediga jobb