Risk Reporting Analyst till If Skadeförsäkring

Tillsammans skapar vi på If möjligheter för människor. Möjligheter att starta eget, att skaffa villa, att förverkliga drömmar. Vi står vid våra kunders sida och ser till att de är rätt försäkrade, så att de både känner sig trygga i vardagen och vågar bygga för framtiden. Om något händer hjälper vi dem upp på fötter och vidare i livet.

I din roll som Risk Reporting Analyst kommer du att spela en nyckelroll i att visa att det löftet är mer än ord på ett papper. Din uppgift är att bidra till att säkerställa att Finansinspektionen har förtroende för vår regulatoriska rapportering. Du kan kalla det Risk Reporting Analyst men egentligen söker vi en pilot för att få Solvens II att kännas som lätta moln och siffrorna att landa rätt.

Om rollen

I rollen blir du en viktig del av det team som arbetar med intern och extern kvantitativ Solvens II-rapportering. Du får möjlighet att arbeta med att ta fram och analysera rapporter av framför allt kvantitativ karaktär till ledning och myndigheter. Genom att vara en del av den kvantitativa och till viss del den kvalitativa rapporteringen kommer du även att få ökad förståelse för Ifs kapitalhantering och hur vi på så vis skapar trygghet för våra försäkringstagare. I arbetet kommer du att ha kontaktytor inom många delar av organisationen, främst CFO-organisationen men även Risk Management, IT och försäkringsverksamheten.

Du blir en del av teamet Solvency & Capital Reporting som består av fem personer och är en del av Corporate Accounting på totalt 16 personer. Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna, med möjlighet till hybridarbete.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen:

  • Kvartals- och årsvis rapportering av QRTer till Finansinspektionen.
  • Analys av balansräkning för intern rapportering till CFO och andra enheter.
  • Övervaka regelverksefterlevnad inom Solvens II och implementera dessa i rapporteringen.
  • Medverka i vissa delar av den kvalitativa rapporteringen (SFCR & RSR)
  • Processutveckling och medverkan i diverse projekt inom avdelningen.
  • Agera kravställare samt delta i projekt kopplade till rapportering, system och arbetssätt.

Du som person

Du är en kvalitetsmedveten person med förmågan att ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta tillsammans för att nå gemensamma mål. Att kunna se helhet och samband utifrån ett analytiskt perspektiv samt hitta lösningar är viktig egenskap du besitter. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta då rollen innebär att du kommer ha många kontakter inom organisationen.

Din profil

Du har en relevant akademisk examen från universitet eller högskola. Därefter har du några års erfarenhet från ett finansiellt bolag med arbete inom risk, redovisning eller rapportering. Du har goda kunskaper i Excel och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Erfarenhet av Solvens II eller Finrep/Corep ser vi som meriterade.

Vad If kan erbjuda dig

Vi ställer höga krav samtidigt som vi litar på att det är genom våra medarbetares kunskaper och vilja att utvecklas som vi tillsammans blir ett ännu bättre försäkringsbolag. Vi ger dig förutsättningarna genom lärande från engagerade kollegor med breda erfarenheter samt kompetensutveckling genom kurser och interna utbildningar. Vi vill dessutom att våra anställda ska få möjligheten att gå vidare internt i organisationen, antingen genom att axla ett större ansvar eller att byta team och avdelning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar If med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med 3,9 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten var drygt 50 miljarder svenska kronor år 2021. Bolaget har cirka 7 300 anställda och ägs av finländska Sampo Abp som är noterat på NASDAQ OMX Helsinki. If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Tillbaka till alla lediga jobb