Finance Manager till Nolek Group

Söker du en ny utmaning där du får vara med och göra skillnad? Det får du göra hos oss på Nolek – på riktigt. Vi är det lilla bolaget med hög internationell närvaro, högteknologiska lösningar och stor arbetsglädje.

Vad Nolek erbjuder dig

Nolek står inför en spännande resa och vi erbjuder nu dig att vara en nyckelperson i bolagets fortsatta tillväxt. Vi söker dig som vill ha ett helhetsansvar för bolagets ekonomi- och administrativa funktion där fokus kommer att vara utveckling, ledarskap, Business Control och modernisering. Rollen hos Nolek kommer att innebära både affärsnära, utvecklande, ledande och operativt arbete i ett bolag som drivs av högt engagemang och en entreprenörsanda.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Ekonomifunktionen består av tre personer som du har personalansvar för och du kommer även ha ett tätt samarbete med Noleks utländska dotterbolag. Du kommer att vara en självklar sparringpartner till VD och sitter naturligtvis med i ledningsgruppen. Du kommer att vara påtagligt involverad i många olika delar av verksamheten och du kommer att få möjlighet att verkligen bidra och driva affären samt organisationen i bolagets framtida tillväxt. Du kommer att ha mycket kontakt med Noleks ledningsgrupp men även med ägarbolaget Indutrade.

I rollen som Finance Manager kommer du att ansvara för att ekonomifunktionen levererar en högkvalitativ finansiell rapportering och analys och ser till att verksamheten får de beslutsunderlag som behövs för att främja affärsperspektivet.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Tillsammans med ditt team, säkerställa bokslut, årsredovisning och deklarationer.  
 • Intern och extern rapportering
 • Konsolidering av Nolek-koncernen och rapportering till Indutrade
 • Budget- och prognosarbete
 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
 • Nyckeltalsanalyser- framtagning och uppföljning
 • Säkerställa den interna kontrollen
 • Controller arbete för att stödja ledningsgrupp och dotterbolag gällande rätt beslutsunderlag men även att utmana med de rätta analyserna och frågorna
 • Kontinuerlig utveckling och effektivisering av process, rutiner, strukturer och system inom ekonomi och gränsliggande områden
 • Ta fram och förbereda underlag och material till ledning och styrelse
 • Tillsammans med affärsområdescheferna driva och stötta i affärsplaneringsprocessen
 • Nära sammarbete med VD för att ge finansiella och strategiska råd till ledningsgruppen

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du är en naturlig ledare, som värderar ett gott samarbete och tar ett stort ägarskap för dina ansvarsområden. Du är en produktiv person som vill utveckla och driva utvecklig och att leverera arbete med hög kvalitet är en självklarhet för dig. Du är proaktiv, initiativtagande och analytisk och kan utmana det rådande, men du har även förmågan att driva igenom de förändringar som krävs för att saker och ting ska utvecklas till det bättre.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har din grund inom revision/redovisning, och har därefter fortsatt din bana inom Business/Financial Control alternativt är du idag ekonomichef på ett mindre/medelstort bolag eller har några års erfanenhet som en finanskonsult. Du är nu redo att använda dina samlade erfarenheter i rollen som Finance Manager. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning. Då Nolek befinner sig i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Nolek med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 0705-57 96 06 alternativt Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen att vara med på resan, vi ser fram emot att träffa dig!

Nolek är en världsledande leverantör av helhetslösningar när det gäller tätkontroll, verifieringsprovning, läcksökning, heliumladdning och heliumåtervinning. Läcksökning används idag inom områden från elbilar/batterier och energilösningar till applikationer inom områden som medicin, vetenskap och rymd. Alla våra produkter är helt kundanpassade vilket ställer stora krav på vår problemlösningsförmåga och uppfinningsrikedom. Sedan starten 1973 har Nolek varit ledande inom utvecklingen av avancerad tätkontroll och skapat standarden för detta. Vi brinner för innovativa tekniklösningar och erbjuder marknadsledande produkter. Vi erbjuder både kundanpassade och standardiserade lösningar och på vårt huvudkontor i Norsborg har vi vår egen FoU-avdelning för att fortsatt hålla oss i framkanten av tätkontrollsteknologin.

Vårt huvudkontor finns i Norsborg i södra Stockholm och har fn 6 dotterbolag i Malaysia, USA, Nederländerna, Ungern, Kina och Danmark, samt ett antal distributörer världen över. Nolek koncernen omsätter ca 130 MSEK, har ca 100 anställda och ägs av Indutrade AB (publ) som är en långsiktig, framgångsrik och stabil ägare. Indutrade har drygt 200 dotterbolag, ca 8 100 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på över 20 Mdkr. Indutrade är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap lista. Läs mer om företaget på www.nolek.com

Tillbaka till alla lediga jobb