Finance Manager Xbrane

Vill du arbeta på ett internationellt Scale Up bolag inom bioteknik? Vill du bidra i en syftesdriven organisation, som dagligen arbetar för att göra biologiska läkemedel tillgängliga för alla? Målet och meningen med Xbranes arbete är få till stånd en förändring och eliminera ojämlikheter i läkemedelstillgänglighet för patienten, globalt. Man vill verkligen hjälpa patienten! Och är du redo för att i denna kontext, ta ansvar för den finansiella rapporteringen av ett börsnoterat bolag? Då kan definitivt rollen som Finance Manager på Xbrane vara något för dig!

Du kommer att arbeta nära CFO, ditt team, VD, men även med övriga kollegor på företaget. På Xbrane arbetar du såväl på kontoret som på distans.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara följande:

  • Ansvara för den finansiella externa rapporteringen inklusive bokslut, årsredovisning och skattefrågor
  • Driva, planera och organisera arbetet kopplat till redovisning och rapportering
  • Leda och utveckla ditt team på 2-3 medarbetare
  • Delårsrapporter i enlighet med IFRS
  • Arbeta med finansiell uppföljning och analys
  • Presentationsmaterial för ledning och styrelse
  • Att vara CFO:ns högra hand
  • Intern kontroll
  • Delaktighet i kapitalanskaffning och ha investerarkontakter
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

I rollen som Finance Manager kommer du även att driva, eller delta i, projekt inom ditt område kopplade till bland annat digitalisering, processutveckling och effektivisering.

Vem är du?

Du är en driven och strukturerad person som tar tag i saker och ting. Du tar ett stort ägarskap för de frågor som du ansvarar för och har ett flexibelt förhållningssätt likväl som en hög tillgänglighet. Då du kommer att arbeta i en intellektuell och forskarintensiv miljö, har du själv ett analytiskt sinnelag.

Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter en gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering. Du har troligen en grund som revisor, men har därefter haft en mer praktisk roll inom redovisning och rapportering. Erfarenhet av Scale Up bolag är mycket meriterande, och du har med stor fördel varit i någon bransch vars verksamhet drivs i stora projekt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Xbrane med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad till dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén, tfn 073-388 22 62 eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80.

Xbrane Biopharma AB är ett bioteknikföretag som utvecklar biosimilarer, dvs. uppföljningsläkemedel på redan godkända biologiska läkemedel som kan introduceras till ett lägre pris efter patentutgång på originalläkemedlet. Xbrane har sitt huvudkontor och utvecklingslabb på Campus Solna, strax utanför Stockholm. Xbrane är sedan september 2019 noterad på Nasdaq Stockholm.

Läs mer om företaget på www.xbrane.com

Tillbaka till alla lediga jobb