Senior Internrevisor till Folksam

Vill du vara med och bidra till att vi på Folksam når våra mål? Är du ekonom, jurist samt har erfarenhet av internrevision och/eller arbete med intern styrning och kontroll inklusive riskhantering? Vill du leda och genomföra riskbaserad revision och kombinera detta med att bredare ansvar för utveckling av internrevisionens processer och eventuellt ansvar för ett eller flera av våra dotterföretag? Då kan du vara den internrevisor vi söker!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som internrevisor är din uppgift att granska och bedöma om riskhantering samt styrnings- och ledningsprocesser är ändamålsenliga. Då Folksam är en stor organisation med många företag och olika verksamheter är arbetet varierande och du får möjlighet att sätta dig in i och lära dig mycket om hela verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att;

  • Planera, genomföra och rapportera revisionsaktiviteter både muntligt och skriftligt
  • Medverka vid uppföljning av iakttagelser och bidra till internrevisionens metodutveckling
  • Medverka vid riskanalys och framtagande av revisionsplaner
  • Medverka vid framtagande av internrevisionens sammanfattande rapportering så som delårsrapporter och årsrapporter
  • Vara internrevisionens kontaktperson för utvalda verksamhetsområden inom Folksam

Internrevisionssektionen ansvarar för att oberoende och objektivt utvärdera Folksamgruppens verksamhet. Vår huvudsakliga uppgift är att granska och utvärdera företagsstyrningssystemet, inklusive den interna styrningen samt riskhanteringen och därmed bidra till att verksamheten når sina mål. Syftet är att medverka till att utveckla och effektivisera verksamheten genom att lämna råd och synpunkter.

Internrevisionen rapporterar direkt till respektive styrelse och tillhör administrativt koncernstaben. Du blir en del av ett team och kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor.

Vem är du?

Du som söker har akademisk utbildning med ekonomisk eller juridisk inriktning, annan relevant högskoleutbildning eller jämförbar erfarenhet. Vi tror att du har minst fem års erfarenhet från arbete med internrevision, riskhantering och/eller internkontroll i en större organisation eller i rollen som konsult. Tidigare erfarenhet från den finansiella sektorn, är meriterande. Vidare är det positivt om du är certifierad internrevisor (CIA), eller är intresserad av att skaffa certifiering genom egna studier.

Eftersom internrevisionen är en oberoende granskningsfunktion är det viktigt att du har hög integritet och hanterar den information som du får tillgång till med gott omdöme. Arbetet rapporteras löpande både muntligt och skriftligt, därför är det viktigt att du tycker om och är van vid att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är analytisk, stimuleras av utveckling och har även en stark problemlösningsförmåga. Du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter, är positiv, självgående och drivande. Som person är du utåtriktad, har lätt för att skapa kontakter och har en god samarbetsförmåga.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Folksam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon på Prodiem, tfn 073-303 34 66 eller Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Utvecklas tillsammans med Folksam

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På https://www.folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Tillbaka till alla lediga jobb