Koncernredovisningsansvarig till Storytel

För dig som söker en arbetsplats som är dynamisk, kreativ och full av engagemang är Storytel helt rätt bolag. På Storytel vill man göra saker på nya sätt och att ifrågasätta gamla metoder. Storytel-kulturen präglas av att vara välkomnande och hjälpsam och de tror på att ge ansvar och att få människor att växa vid sidan av det.

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Koncernredovisningsansvarig kommer du att ha ett övergripande ansvar för bolagets koncernredovisning tillsammans med ytterligare en kollega. I koncernen ingår såväl dotterbolag som minoriteter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner inom koncernen, såväl i Sverige som internationellt. Utöver detta kommer du att ha en nära dialog med övriga redovisningsteamet samt med business control. 

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala period- och årsbokslut (K3 och IFRS)
  • Kvartalsrapport för koncernen (bakvagn och noter)
  • Årsredovisning för koncernen (bakvagn och noter)
  • Skattefrågor kopplade till koncernredovisning
  • Kassaflödesanalyser
  • Underlag till managementrapportering till ledning och styrelse
  • Kontakt med dotterbolagens ekonomifunktioner
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Systemägarskap för Aaro

Det finns flera uttalade projekt kring effektivisering och automatisering av rådande rutiner och processer inom koncernredovisning och rapportering, där du definitivt kommer att lägga en hel del fokus.

Vem är du?

Eftersom rollen som Koncernredovisningsansvarig innebär ett övergripande ansvar för koncernredovisningen ställer detta krav på en hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att såväl initiera arbetsuppgifter som att få saker och ting gjorda. Du har vidare förmågan att sätta strukturer, utan att själv vara beroende av strukturer för att kunna ta dig framåt i ditt arbete. Denna förmåga i kombination med problemlösning kommer att vara centrala i rollen, då det i flera avseende finns en viss komplexitet i uppbyggnaden av koncernen och dess underliggande strukturer. Att du är en kommunikativ och hjälpsam person som trivs i dialogen med dotterbolagen, ser vi som en självklarhet, för att du ska passa in i Storytels företagskultur.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi och har därefter arbetat med kvalificerad koncernredovisning, företrädesvis i en börsmiljö. Du kan vara revisor i grunden som därefter har praktisk erfarenhet från en koncernredovisningsavdelning, där du kanske inte ser möjligheten till ett helhetsansvar de kommande åren. Erfarenhet av Aaro är meriterande då konsolideringen i dagsläget sker i detta system.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Storytel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 eller Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över 700 000 titlar globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, med hjälp av fantastiska stories som kan delas och upplevas av vem som helst – var som helst och när som helst. Storytel verkar på över 25 marknader runt om i världen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Läs mer om hur det är att arbeta på Storytel på https://jobs.storytel.com/pages/inside-storytel

Tillbaka till alla lediga jobb