Group Controller till Munters

Lockas du av att få arbeta i en internationell och börsnoterad miljö? Skulle du trivas i en roll med många kontaktytor och i ett team som kännetecknas av ett högt engagemang och samarbete? Munters söker nu en Group Controller som vill ta sitt nästa steg i karriären och bidra till koncernens fortsatta resa framåt. Som Group Controller kommer du att erbjudas en unik möjlighet att bli delaktig i Munters arbete och dynamik på koncernnivå.

Är detta din nya utmaning?

Som Group Controller kommer du att arbeta i en nyckelfunktion och få en överblick över helheten i bolaget. Du kommer att arbeta med uppföljning och analys av koncernboksluten. Rollen kommer att ge dig goda förutsättningar att bygga på dina kunskaper inom controlling och koncernredovisning. Du kommer även att vara behjälplig i förvärvsprocesser och integration av nya bolag. Högt upp på Munters agenda ligger ett gediget arbete med processförbättringar för att systematisera och utveckla systemstöd, arbetssätt och rapportpaket.

Som Group Controller kommer du vara en del av ett sammansvetsat team på fyra personer inom Group Financial Control. Du kommer även att ha ett nära samarbete med alla rapporterande enheter samt övriga team inom Group Finance. Huvudkontoret är beläget i Kista i nyrenoverade lokaler, med möjlighet till hybridarbete.

Huvudsakliga ansvarsområden

I rollen kommer du att ha arbetsuppgifter inom ett brett spektrum, du kommer till exempel att arbeta med följande:

  • Kvalitetssäkring och uppföljning av månads, kvartals och- årsbokslut
  • Analys av koncernresultat- och balanskonton
  • Delaktig i konsolideringsarbetet
  • Ansvar för rapportering av leasingavtal i enlighet med IFRS 16
  • Delaktig i upprättandet av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Behjälplig med förvärvsanalyser
  • Stötta och utbilda dotterbolagen i rapportering- och redovisningsfrågor
  • Utbildning och onboarding av nya bolag i koncernen

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi och därefter har arbetat som revisor i 2-4 år. Du kan även ha praktisk erfarenhet av koncernredovisning eller redovisning på ett inrapporterande dotterbolag i en koncern. Du har arbetat i internationella miljöer tidigare och är bekväm med att tala och skriva på engelska samt svenska. Vidare har du en god förståelse för processer och besitter en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar inom ditt område.

Du som person

För att passa i rollen är du en strukturerad person som är van att leverera med kvalité samtidigt som du alltid utgår utifrån ett väsentlighetstänk. Du är nyfiken, analytisk och vågar utmana det rådande för att hitta de bästa lösningarna. Slutligen ser vi att du är en god lagspelare med förmågan att lyssna in och se nöjet i att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål. Samtidigt som du är bra på att självständigt driva och gå i mål med dina egna arbetsuppgifter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Munters med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Munters är världsledande inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar. Lösningarna säkerställer temperatur och kontroll av luftfuktighet, vilket är verksamhetskritiskt för kunderna. Munters erbjuder innovativa, effektiva och hållbara lösningar till kunder inom många olika branscher, där kontroll av fukthalt och temperatur inomhus är verksamhetskritiskt. Munters lösningar minskar kundernas klimat- och miljöpåverkan genom en minskad resursförbrukning. Därmed bidrar lösningarna till renare luft, ökad effektivitet samt minskade koldioxidutsläpp. Hållbarhet är en viktig del av Munters affärsstrategi. Munters arbetar globalt med över 3 600 anställda i över 30 länder. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte över 7.3 miljarder SEK under 2021. För mer information se www.munters.com.

Tillbaka till alla lediga jobb