HR-ansvarig till Mestergruppen

Vill du arbeta i en dynamisk tillväxtorganisation vars kultur kännetecknas av engagemang, innovation och professionalitet? Vill du ha en spännande och utvecklande roll där du är ett naturligt stöd till verksamheten och till verksamhetens chefer? Vill du dessutom vara med på resan att lyfta HR till nästa nivå? Då är detta din nästa utmaning!

Detta söker vi

Till Mestergruppen söker vi nu en HR-ansvarig som vill arbeta med breda HR frågor och ge ett konsultativt stöd i alla HR processer, där operativt HR arbete kommer att blandas med utvecklingsarbete och inslag av strategiska frågor.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som HR-ansvarig kommer du att arbeta brett och verksamhetsnära med att bistå ett 10-tal chefer såväl administrativt som konsultativt i alla HR processer. Rollen är ny inom Mestergruppen vilket innebär att du kommer få vara med och påverka rollens innehåll utifrån dina egna erfarenheter och förmågor. Du kommer driva och utveckla samt implementera HR processer och stötta chefer med tex rekrytering, onboarding och lönerevision. Men du kommer även arbeta med frågor som rör företagskultur och Performance Management och se till att bolaget har en fortsatt trivsam atmosfär.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Huvudansvarig för att administrera och effektivisera HR-processer
  • Stöttning och rådgivning till chefer i exempelvis rekryteringsprocessen, arbetsrättsliga frågeställningar och rehab ärenden
  • Ansvara och stötta vid lönerevision samt lönekartläggning årsvis och säkerställa handlingsplan för korrigering vid behov
  • Löpande administration vid organisationsförändringar, intern rekrytering, lön och tjänstgöringsförändringar
  • MBL förhandlingar
  • Driva och genomföra medarbetarundersökningar. Bistå chefer med eventuella handlingsplaner i detta

I rollen som HR-ansvarig kommer du tillhöra CFO:s team där du kommer rapportera direkt till CFO. Placering är på Mestergruppens kontor i Solna. Mestergruppen arbetar flexibelt så möjligheten finns att fortsättningsvis jobba delvis hemifrån.

Din profil

Du har en universitets, högskole-, eller eftergymnasial utbildning inom HR samt har arbetat ca 5 år inom HR, där vi ser det som positivt om du har erfarenhet av en bred HR-roll. Du är van att stötta och coacha chefer i HR frågor.

Du som person

Som person är du ansvarstagande och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är trygg i din HR kompetens och ser till att saker och ting blir gjorda och tar ägarskap. Vi tror att du är en person med god förmåga att kommunicera och samarbeta och som har lätt för att skapa förtroende. Vi ser att du är en person som har en hög grad av kvalitetsmedvetenhet och som är mån om att leverera ett grundligt och noggrant resultat. Då du kommer vara en viktig del i det fortsatta utvecklingsarbetet passar rollen dig som är strukturerad och lösningsorienterad. Vidare är du prestigelös och trivs med att arbeta i en omväxlande och föränderlig miljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mestergruppen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon på Prodiem, tfn 073- 344 20 01 alt. Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073- 344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia. Vi erbjuder alla typer av byggmaterial för både konstruktion och renovering av hus för professionella hantverkare och lokala byggföretag, men även vanliga hemmasnickare. Sammantaget är Mestergruppen marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med 270 butiker över hela landet. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 9 miljarder SEK.

Läs mer på www.mestergruppen.se

Tillbaka till alla lediga jobb