Koncernredovisningsspecialist – Cognos till Söderberg & Partners

Arbetar du idag med koncernredovisning och tycker att det är roligt med komplexa koncernredovisningsfrågor i kombination med systemfrågor? Då har du i rollen som Koncernredovisningsspecialist på Söderberg & Partners en unik möjlighet att få inrikta dig på just komplexitet och Cognos, men även på förvärvsfrågor och förbättringsprojekt. Vill du fokusera på dessa frågor i en väldigt förvärvsintensiv, dynamisk och internationell koncern? Då kan den här rollen definitivt vara något för dig!

Söderberg & Partners har växt kraftigt de senaste åren med internationell expansion på bred front och vi letar efter dig som vill bli en viktig del av den fortsatta tillväxtresan. Du kan vara en av de drivande krafterna för att skapa framtidens mest högkvalitativa och processtyrda Group Finance-funktion. Koncernen har i dagsläget ca 280 dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Luxemburg och Spanien.

Detta söker vi

Vi söker nu en Koncernredovisningsspecialist till teamet på fyra koncernredovisningsekonomer och en koncernredovisningschef. Teamets huvudsakliga ansvar är koncernrapportering och redovisning, produktion av årsredovisning med börsstandard, framtagande av annan finansiell data samt ramverk för intern kontroll inom koncernen. Gruppen ansvarar även för styrelserapportering. Du kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att leverera en högkvalitativ finansiell rapportering och koncernredovisning.

Då Söderberg & Partners är en förvärvsintensiv koncern, kommer en stor del av din roll utgöras av att ansvara för den koncernredovisningsmässiga hanteringen av dessa förvärv, med fokus på Cognos. Du kommer att vara ansvarig för systemet, utifrån ett användarperspektiv, och vara den som utvecklar systemet och lär dina kollegor att nyttja Cognos på det mest optimala sättet. Du kommer vidare vara en av de i teamet som arbetar med de mer komplexa bitarna inom koncernredovisning, såsom det egna kapitalet.

En annan central del av rollen är att stötta och utbilda såväl teamet som övrig organisation i redovisnings- och rapporteringsfrågor. Du är en naturlig speaking partner i teamet i dialogen med övriga funktioner inom Group Finance och M&A. Du kommer även att ha en kontinuerlig dialog med de rapporterande ekonomifunktionerna i respektive land samt ett nära samarbete med Koncernredovisningschefen, som du även rapporterar till.

Du kommer givetvis vara delaktig i strategiska förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera den finansiella rapporteringen och även teamets egna rutiner och processer. Söderberg & Partners befinner sig i ett mycket intressant skede, då ett stort förändringsarbete pågår med målet att skapa en processtyrd och högkvalitativ Group Finance-funktion genom bl.a. automatisering och digitalisering. För att kunna bidra i detta förändringsarbete kommer du att ha en avgörande roll i hanteringen av Cognos, utifrån ett användarperspektiv.

Tjänsten är centralt belägen på Stureplan i Stockholm, med möjlighet till visst distansarbete.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har en gedigen erfarenhet inom koncernredovisning och har erfarenhet av förvärvsintensiva och internationella koncerner.

Du har ett starkt intresse för digitalisering och erfarenhet av Cognos är mycket meriterande då konsolideringen i dagsläget sker i detta system. Du tycker att system är kul!

Du som person

För att lyckas i rollen som Koncernredovisningsspecialist är du en engagerad och effektiv person som har en trygghet i din egen kunskap och förmåga. Du motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar och där andra ser problem ser du snarare nya möjligheter och lösningar. Du är en problemlösare som gillar att grotta och felsöka på din egen kammare likväl som du trivs i samarbetet med andra.

Då Söderberg & Partners är en snabbrörlig och dynamisk koncern är det även viktigt att du kan skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35 alternativt Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio analytiker men har idag vuxit till 2 200 medarbetare i sju länder. Vi är nu en av Sveriges ledande finansiella rådgivare som tror på värdet av att tänka annorlunda, ständigt ifrågasätta, förändra och utveckla det traditionella arbetssättet i vår bransch. Vi är våra kunders strategiska partner där vi erbjuder rådgivning inom pension och företagsförsäkringar, förmögenhetsförvaltning samt utvecklar en mängd digitala HR-verktyg inom people management. I grund och botten handlar vårt erbjudande om att hjälpa människor och företag att fatta välgrundade beslut i frågor som påverkar deras ekonomi och liv – vi arbetar proaktivt idag för att våra kunder ska leva ett tryggare och rikare liv imorgon. Det entreprenöriella drivet genomsyrar därför hela organisationen och med korta beslutsvägar ges stort utrymme för egna idéer. Vi har dessutom valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare både i arbetet och på fritiden. Läs mer på www.soderbergpartners.se

Tillbaka till alla lediga jobb