Financial Controller – Treasury till Autoliv

Vill du arbeta på ett företag vars främsta syfte är att rädda liv? Vill du vara i en internationell miljö och vara en viktig del av ett Treasury-team som befinner sig i en utvecklingsfas? Och kan du i detta team bidra med ett redovisnings- och financial control perspektiv i kombination med ett eget driv och nyfikenhet inom Treasury? Då kan rollen som Financial Controller i Treasury-teamet på Autoliv, definitivt vara något för dig!

I rollen som Financial Controller kommer du att ansvara för moderbolagsredovisningen för Autoliv Inc samt för redovisningen av Autoliv Treasury. Du kommer att ha en bred roll inom redovisning men även arbeta mer och mer med controlling-relaterade arbetsuppgifter såsom nyckeltalsuppföljning, budget och prognos.

Du kommer att ingå i ett Treasury-team på sex personer, med vilka du kommer att ha ett nära samarbete, samtidigt som det enbart är du i teamet som står för redovisnings- och controllingperspektivet. Du rapporterar till Group Treasurer och kommer att arbeta på det globala huvudkontoret i World Trade Center i Stockholm.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara följande:

 • Finansiell redovisning inom Treasury
 • Administration och redovisning av valutaexponering och netting
 • Månads-, kvartals- och årsbokslut för Autoliv Inc och Autoliv Treasury
 • Delaktighet i årsredovisning
 • Månatliga resultatanalyser och prognoser
 • Avstämning av finansiella transaktioner/affärer
 • Säkerställa att Autoliv Inc och Autoliv Treasury efterlever SOX
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Prognos och budget
 • Nyckeltalsuppföljning inom Treasury
 • Delta i projekt och utföra ad hoc uppgifter

Då det är du som har redovisnings- och controllingansvaret i Treasury-teamet är det extra viktigt att du själv är drivande i att förbättra och effektivisera rutiner och processer inom just ditt ansvarsområde. Just nu sker implementeringen av SAP, varmed det även kommer att vara en hel del systemfrågor och automatiseringar kring just redovisningen.

Vem är du?

Du är teamspelare som sätter högt värde på ett välfungerande och roligt samarbete med såväl dina närmaste kollegor som övriga kontakter ute i organisationen. Du är en person som tar lead och ett stort ägarskap gällande dina ansvarsområden. Då du har det yttersta ansvaret för redovisning och rapportering är det viktigt att du är en grundtrygg person, som inte stressar upp dig i onödan.

Du är slutligen en person med en hög produktivitet, som har förmågan att såväl initiera förbättringar som att driva igenom dem.

Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter arbetat med kvalificerad redovisning, antingen som revisor/konsult på BIG4 eller på en redovisningsavdelning i en stor koncern. Har du även en del erfarenhet inom Financial Control, är detta en stor fördel.

Visst är det positivt om du har arbetat med inriktning mot finansiell redovisning/treasury men det är än viktigare att du är genuint intresserad av Treasury och vill lära dig mer inom området. Det är även viktigt med ett gediget systemintresse för att lyckas i rollen som Financial Controller. Vi utgår från att du har erfarenhet från en internationell miljö, varmed du är flytande i engelska och svenska, i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Autoliv med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad till dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén, tfn 073-388 22 62 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.  

Autoliv är världsledande inom bilsäkerhet. Vi är ett innovativt företag som utvecklar och tillverkar krockkuddar, säkerhetsbälten och rattar för dagens och morgondagens fordon. Våra produkter säljs till alla ledande bilproducenter över hela världen. Varje år räddar Autolivs produkter mer än 30 000 liv och förhindrar tio gånger så många skador. Vi söker medarbetare som delar vår vision om att rädda fler liv och som vill bidra till vår utvecklingsresa och vår fortsatta framgång.

Vi har idag över 65 000 medarbetare i 28 länder. Läs mer om företaget på www.autoliv.com

Tillbaka till alla lediga jobb