Ekonomichef till Geomek

I rollen som Geomeks Ekonomichef kommer du att erbjudas möjligheten till en bred och verksamhetsnära roll med ansvar för ekonomifunktionen. Du har en redovisningsekonom till din hjälp, som du även har det formella personalansvaret för, vilket gör att du kan fokusera på controllingperspektivet. Du kommer initialt bl a att fokusera på utvecklingen av rapporter och nyckeltal.

Du erbjuds en ekonomichefsroll där du kommer att vara en självklar sparringpartner till VD, likväl som en tydlig kravställare inom ekonomiområdet. Du kommer att vara påtagligt involverad i många olika delar av verksamheten och du kommer att få möjlighet att verkligen bidra och driva affären och organisationen i bolagets framtida tillväxt.

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Ekonomichef kommer du att ansvara för att ekonomifunktionen levererar en högkvalitativ finansiell rapportering och ser till att verksamheten får de beslutsunderlag som behövs för att främja affärsperspektivet. Du kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och arbeta mycket nära såväl VD som övriga ledningsgruppsmedlemmar.

Hos Geomek kommer du även få möjligheten att vara involverad inom förvärv vilket kommer vara en viktig del för att kunna expandera på exportmarknader.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Säkerställa bokslut, årsredovisning och deklarationer 
 • Intern och extern rapportering
 • Rapportering i Cognos till moderbolaget
 • Budget- och prognosarbete
 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
 • Nyckeltalsanalyser – framtagning och uppföljning
 • Business Case och investeringar
 • Genomföra förvärvsanalyser av potentiella uppköp
 • Aktivt deltagande i ledningsgruppsarbete
 • Förbereda presentationsmaterial för ledning och styrelse
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Säkra den interna kontrollen
 • Kontinuerlig utveckling och effektivisering av system, rutiner och strukturer inom ekonomi och gränsliggande områden

Vem är du?

För att trivas i rollen som Ekonomichef ser vi att du är en naturlig ledare, som värderar ett gott samarbete och tar ett stort ägarskap för dina ansvarsområden. Du är en produktiv person som driver ditt arbete från start till mål och att leverera arbete med hög kvalitet är en självklarhet för dig.

Du är proaktiv och initiativtagande, och kan utmana det rådande, men du har även förmågan att driva igenom de förändringar som krävs för att saker och ting ska utvecklas till det bättre.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du gärna har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har din grund inom revision/redovisning, och har därefter fortsatt din bana inom controlling. Du är nu redo att använda dina samlade erfarenheter i rollen som Ekonomichef. Att du har varit i en miljö med lager/verkstad eller liknande är så klart meriterande och även att du har arbetet i en internationell kontext. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Geomek med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 0705-57 96 06 alternativt Anna Abrahamsson på Prodiem, tfn 0706-91 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Geomek tillhandahåller ett komplett erbjudande av kvalitetsprodukter och tjänster inom grundläggning och geoteknik. För att ta hand om eftermarknaden så finns en välutrustad serviceorganisation med både verkstad och fältservice, och allt under ett tak i Spånga. Bolaget grundades 1995 och har sedan dess utvecklats till en ledande aktör på den nordiska marknaden.

2015 förvärvades Geomek av Indutrade, en internationell industrikoncern med starkt fokus på att utveckla och förbättra företag. Tillsammans med Indutrade säkrar vi framtiden och möjliggör vidareutveckling av våra styrkor, samtidigt som vi behåller vår ursprungliga identitet.

Tillbaka till alla lediga jobb