CFO till Cancerfonden

Vill du leda det finansiella arbetet i Sveriges största insamlingsorganisation? Nu söker vi en engagerad och affärsinriktad CFO till Cancerfonden. På Cancerfonden får du arbeta i en livsviktig bransch tillsammans med engagerade kollegor som gör skillnad på riktigt. Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete.

Om rollen

Rollen som CFO spänner över många områden. Den ställer höga krav på såväl affärsmässighet och noggrannhet som engagemang och förtroende. Du är tydligt utåtriktad och tycker om att ha många kontaktytor, såväl internt som externt. För att bli framgångsrik i rollen krävs förmågan att kunna höja blicken och samtidigt kunna agera i nuet med många intressenter.

Dina arbetsuppgifter

Du har det yttersta ansvaret för Cancerfondens ekonomi med ett primärt fokus på den löpande ekonomiska styrningen och den finansiella uppföljningen av verksamheten. Rollen innefattar, utöver det ekonomiska ansvaret att:

  • matcha strategier mot måluppföljning
  • tillse en kostnadseffektiv och ansvarsfull styrning av organisationen
  • arbeta med och utveckla såväl finansiering- som insamlingsstrategi
  • tillsammans med placeringsrådet diskutera förvaltning av Cancerfondens kapitalplaceringar i enlighet med dess policy och stadgar
  • utveckla agila arbetssätt inom ekonomiområdet
  • säkerställa engagemang och samverkan i ledningsgruppen

Du kan identifiera möjligheter och effektiviseringar i den finansiella processen i syfte att skapa kostnadseffektiva lösningar. Du förväntas vara tydligt aktiv i ledningsgruppen där du utöver att driva det finansiella perspektivet även agerar finansiellt bollplank, påvisar tänkbara scenarier samt identifierar risk och potential.

Engagemanget inom Cancerfonden är högt. För att bli framgångsrik i rollen som CFO krävs därför ett genuint intresse för verksamheten samtidigt som du på ett ansvarsfullt sätt upprätthåller det finansiella fokuset. 

I rollen som CFO har du ansvar för 9 personer inom bland annat redovisning business control.

Din profil

Du har en akademisk bakgrund och är idag sannolikt CFO eller Ekonomichef. Du har en gedigen och bred kompetens inom ekonomi, företrädelsevis inom verksamhetsstyrning samt driver självständigt ditt ansvarsområde. Troligen har du erfarenhet eller intresse av kapitalförvaltningsfrågor då detta är en central del i både rollen och verksamheten. Du är en trygg ledare med en stark kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vidare är du inlyssnande, teamorienterad och förtroendeingivande med ett ständigt framåtblickande synsätt.

I denna rekrytering samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 070-916 94 00 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb