Business Developer med ansvar för verksamhetsarkitektur inom Finance

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad och händelserik organisation där förändring står högt upp på agendan? Skandia driver just nu en av Sveriges mest framåtinriktade och utvecklingsorienterade förändringar inom Finance och Ekonomi med syfte att skapa en modern organisation med en målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet. För att ytterligare accelerera arbetet söker vi nu en Business Developer med ansvar för utveckling och förvaltning av vår nya arkitektur och operativmodell inom Ekonomiområdet.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer bli en del av ett engagerat team inom Data & Analytics men agerar brett inom hela Finance och i dess gränsland, framför allt gentemot IT-organisationen. Ditt närmaste team består av Information Managementspecialister, informations- och processarkitekter samt BI-utvecklare. Teamet kännetecknas, precis som Skandia, av samarbete, samhörighet och en vilja att utbyta idéer och stötta – både varandra och övriga organisationen kring de ständiga förbättringar vi har som målsättning.

Skandia jobbar enligt SAFe och vi har kommit långt i vårt agila mindset där IT levererar affärsvärde varje dag. SAFe ökar transparensen, ger hög involvering och skapar särskild stor möjlighet att för arkitekter vara med och påverka framtida lösningar.

Som Business Developer har du det övergripande ansvaret för utveckling och förvaltning av arkitekturen/operativmodellen, samt för den arkitekturella planen, utifrån perspektiven process, information, system och organisation. I ditt arbete kommer du att ha en varierande vardag och ansvarar för processen kopplat till arkitekturstyrning men också själva arkitekturen i form av verksamhets- och IT-modeller samt på vilket sätt dessa samverkar som en helhet.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvara för att ta fram och upprätthålla en målarkitektur inom Finance som vid varje tidpunkt är relevant för dess verksamhet
  • Samverka med domänarkitekt inom området för att säkerställa att kraven på IT-stöd utgår ifrån verksamhetens behov
  • Ansvara för att arbetet kring Finance arkitektur och operativmodell leds och styrs för att realisera målbildsarkitekturen
  • Utveckla och förvalta Finance målarkitekturen tillsammans med övrig arkitektförmåga och verksamhetsansvariga inom Finance,
  • Vara en översättare från idé till verklighet

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Business Developer ser vi att du är en lösningsorienterad och utåtriktad person som driver ditt arbete från start till mål. Du trivs i en föränderlig och snabbrörlig miljö och för dig är det viktigt att arbeta i en roll som bidrar med nya utmaningar och frågeställningar. Vidare ser vi att du är genuint intresserad av att förbättra och utveckla de miljöer du verkar i och som person motiveras du av att coacha och inspirera dina kollegor. Av andra betraktas du som en god kommunikatör som trivs i ett arbete som innehåller många kontaktytor inom organisationen. Då Skandia genomgår en stor transformation inom Finance ser vi att du är duktig på att skapa struktur och på ett pedagogiskt sätt kan kommunicera ut information till berörda parter.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därefter har du arbetat minst 5 år som Managementkonsult, Business Developer alternativt arbetat i linjen på en finance-funktion och vart i gränslandet till IT. Du har gedigen erfarenhet inom ekonomi- och finaceområdet och förstår leveranser, processer och arbetssätt som kännetecknar en modern financeorganisation. Har du tidigare arbetat i en financeverksamhet är det ett självklart plus.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073 -388 22 62 alternativt Caroline Björk på 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se.

Tillbaka till alla lediga jobb