Business Controller till Mestergruppen

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG och BOLIST. Sammantaget är de marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med cirka 275 butiker över hela landet. Koncernen har en total årsomsättning på 9 miljarder kronor.

Mestergruppen Sverige AB är ett servicekontor med 70 medarbetare placerat i Solna Strand. Som stödfunktion har de ett viktigt uppdrag att tillhandahålla relevanta produkter och tjänster till sina medlemmar/delägare, för att de i sin tur ska vara lönsamma och framgångsrika. Servicekontoret tillhandahåller ett brett utbud av tjänster och stöd inom inköp, logistik, etablering, affärssystem och digitalisering, e-handel, marknadsföring, butiksutveckling, samt certifiering för miljö- och kvalitet. Utöver servicekontoret har de även en logistikverksamhet i Helsingborg. Läs mer på www.mestergruppen.se

Besitter du ett starkt sinne för siffror, analys och data, och vill kliva in en roll där du kommer att bli en central del i arbetet för att uppnå bolagets affärsmål och framtida tillväxtplaner? Vill du göra detta i en koncern som präglas av ett starkt entreprenörstänk och laganda? Då ska du definitivt söka rollen som Business Controller hos Mestergruppen!

Detta söker vi

Som Business Controller får du en central roll inom organisationen och blir ett affärsnära stöd till verksamheten. I rollen arbetar du brett med styrning, uppföljning och analys där du även blir högst delaktig i att forma och vidareutveckla befintliga processer. Högt upp på agendan ligger bland annat att effektivisera och utveckla systemstöd.

Du kommer tillhöra ett sammansvetsat team på fyra personer och rapportera till Chef Controlling. Placering är på Mestergruppens kontor i Solna med möjlighet till hybridarbete.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en bred roll men dina arbetsuppgifter inkluderar huvudsakligen:

Support till kategorichefer: Stötta med kunskap, data och analyser. Kalkyleringshjälp vid bland annat upphandlingar eller genomgångar av avtal, priser och sortiment.

Business intelligence: Super-user för BI-system Qlik Sense. God förståelse för innehåll av data, hur den är kombinerad och var den kommer från. Delta och driva förbättringsprojekt kopplat till systemet och viss löpande dialog med konsultbyrå kring BI systemet.

Bonushantering: Hög förståelse för aktuella bonusmodeller och hantering av bonusar inom företaget. Implementering av bonusvillkor, kontroll av underlag samt korrespondens med leverantörer och medlemmar.

Uppföljning: Diverse ad hoc analyser utifrån aktuella behov. Exempelvis uppföljning av medlemmarnas inköpslojalitet kopplat till incitamentsprogram.

Förbättringsarbete: Löpande förbättringar av befintliga processer. Aktivt delaktig i förbättringsprojekt inom organisationen och gemensamt med ägarbolagen i Sverige och Norge.

Du som person

För att lyckas i rollen som Business Controller är du en ambitiös och analytisk person som ser lösningar snarare än begränsningar. Du tar ett stort ägarskap för dina ansvarområden och ser till att det du åtar dig blir gjort. Eftersom Mestergruppen befinner sig i en fas som präglas av förändring och tillväxt, är du en flexibel person som får motivation av att arbeta i en händelserik miljö. Då rollen har flera kontaktytor ser vi även att du är en lagspelare som värdesätter ett gott samarbete mellan kollegor.

Din profil

Du har en akademisk utbildning och relevant erfarenhet från controlling, ekonomisk styrning alternativt inköp/upphandling. Vi förutsätter att du är en systemvan person som har goda kunskaper i Excel och ser det som din högra hand i arbetet. Vidare har du en god förståelse för processer och en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mestergruppen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073- 344 51 80 alt Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb