Financial Controller till NIAM

Niam är norra Europas ledande kapitalförvaltare inom fastighetsinvesteringar. Niam har totalt över €3,1 miljarder i tillgångar under förvaltning inom samtliga sektorer i alla Nordens länder. Niam erbjuder institutionella investerare möjlighet att investera på framför allt de nordiska marknaderna genom sina fonder. Niam har idag cirka 90 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg. Läs mer om företaget på https://niam.se/.

Vad Niam erbjuder dig

Vill du tillhöra ett av Nordens mest framgångsrika fastighetsföretag? Om du söker en arbetsplats som genomsyras av innovation, professionalism och framåtanda kan Niam vara rätt bolag för dig. Under senaste åren har Niam varit under stark tillväxt där den främsta anledningen är på grund av medarbetarna i organisationen. Företaget lägger stor vikt vid kompetensutveckling och de eftersträvar att alltid kunna erbjuda möjlighet till utveckling inom organisationen. Hälsoperspektivet och gemenskapen på arbetsplatsen är andra viktiga parametrar som bidragit till bolagets framgång. För den som vill och är intresserad finns det möjlighet att följa med på gemensam träning efter arbetet eller spela padel tillsammans med kollegor. Niam bjuder även på frukost och massage varannan vecka.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Financial Controller kommer du tillhöra ett ambitiöst och drivet team som är måna om att leverera arbete med hög kvalitet samtidigt som man har kul på vägen. Teamet består av Head of Group Finance, Business Controller och Ekonomiassistent. Rollen som Financial Controller är en nyckelposition i verksamheten där du kommer arbeta både brett och operativt inom redovisningsområdet. Du kommer befinna dig inom stora kontaktytor i organisationen och ansvara för att rapporteringen av Niamgruppens bolag i koncernens konsolideringssystem Aaro sker i tid. För den systemintresserade finns det även möjlighet att ta ägarskap och driva effektiviseringsfrågor kopplat till det ny implementerade affärssystemet Microsoft Business Central.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löpande bokföring och upprätta månadsbokslut för 2 av bolagen i Niamgruppen
  • Upprätta årsredovisningar, deklarationer och hantera övrig bolagsformalia
  • Ta fram likviditetsprognoser på kvartalsbasis
  • Rapportering av Niamgruppens bolag i koncernens konsolideringssystem Aaro
  • Arbeta framåtriktat med det nya affärssystem Microsoft Business Central Dynamics
  • Ett kritiskt och affärsmässigt perspektiv kopplat till redovisningsområdet
  • Aktivt delta i utvecklings- och förändringsprojekt

Vem är du?

Vi tror att du är en person med en analytisk förmåga och en genuin vilja till att bidra med insikt och erfarenheter för att kunna fortsätta vara det framgångsrika företag som Niam är idag. Du har ett affärsmässigt perspektiv och tar stort ansvar och klarar av att på ett självständigt sätt driva ditt arbete framåt. I rollen kommer du arbeta brett mot organisationen vilket förutsätter att du trivs i breda kontaktytor och känner en trygghet i att uttrycka dina åsikter när situationen kräver det. Du är flexibel och motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö där du enkelt anpassar dig efter ändrade förutsättningar.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du har 3-5 års arbetslivserfarenhet och idag arbetar som Redovisningskonsult alternativt har en bakgrund från revison och sedan tagit klivet mot redovisning där du arbetar som Redovisningsekonom/Bolagsekonom. Du känner dig trygg med K3-regelverket och arbetar självständigt alternativt delaktigt i årsredovisningsarbetet. Du bör även kommunicera obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Slutligen har du ett systemintresse och är mycket van att arbeta i Excel.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Niam med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-338 22 62 alternativt Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb