Redovisningsansvarig Svenska Retursystem

Svenska Retursystem är det smarta kretsloppet för våra livsmedel. Bakgrunden till vår uppkomst var övertygelsen om att hela dagligvarubranschen skulle gynnas av ett gemensamt system för lastbärare, där ansvaret skulle administreras och skötas av en gemensam part. Vårt system är baserat på standardiserade lastbärare och tjänster som ger effektiva och hållbara varuflöden för alla aktörer i hela kedjan, från producent ut till butiken eller restaurangen. Genom samarbete och återanvändning minskar vi branschens miljöpåverkan. Vår drivkraft är att skapa effektiva processer i alla led och vi arbetar därför ständigt med att utveckla så enkla, effektiva och hållbara lösningar som möjligt för branschen.

Företaget grundades 1997, omsätter 723 Mkr (2020) och har 193 anställda. Svenska Retursystem ägs till lika delar av Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF) och Svensk Dagligvaruhandel (SvDH) och huvudkontoret ligger i Stockholm. Våra produktions- och logistikanläggningar ligger i Helsingborg, Mölnlycke, Örebro och Västerås.

Läs mer om företaget på https://www.retursystem.se/sv/

Vill du vara med och skriva historia i ett företag som genomsyras av hållbarhet och cirkulär ekonomi?Trivs och utmanas du av att ta stort ansvar både för ditt och gruppens leveranser i ett företag där självledarskap är ledstjärnan? Brinner du för redovisning? Då kan denna roll vara av intresse för dig!

Svenska Retursystem arbetar med självledarskap som grund. Detta innebär att du tillsammans med dina kollegor formar hur ni löser era uppgifter och hur ni når gruppens måluppfyllelse. Självledarskapet ger dig möjlighet att vara ditt bästa jag där du får använda och utveckla dina styrkor. Forskningen visar också att vårt välbefinnande, måluppfyllelse, flexibilitet och kreativitet ökar när vi själva är vår närmaste ledare.

Svenska Retursystem söker nu dig som är en ambitiös och ansvarstagande Redovisningsekonom som med ett stort engagemang besitter viljan att skapa struktur i en föränderlig miljö. Vi letar efter dig som är beredd att ta dig an nya spännande utmaningar och bidra till vår fortsatta utveckling.

Vad erbjuder vi dig?

Svenska Retursystem är sedan några år på en kulturresa där självledarskap, tillit, öppenhet och transparens ska känneteckna allt vi gör. Vi tror på varje medarbetares vilja och förmåga att ta ansvar och leda såväl företagets som sin egen utveckling. En central del av arbetet är att tillhandahålla god service till våra intressenter, både internt och externt.

Du kommer att vara placerad på någon av våra arbetsplatser beroende på var du är bosatt. Kontor finns i Stockholm, Västerås, Mölnlycke och Helsingborg. Du kommer att ingå i ett team av flera kompetenta ekonomikollegor, varav 5 inom redovisning.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha en bred och verksamhetsnära roll. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan tex vara:

  • Månads- samt årsbokslut
  • Rapportering, uppföljning och analys
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Skattedeklarationer
  • Löpande redovisning
  • Anläggningsregister; nyanskaffningar, svinn och kassation, avskrivningar, avstämningar
  • Likviditetsplanering
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Internkontroll
  • Kontinuerligt arbete med effektivisering av rutiner och processer

Du som person

I och med att du i denna roll kommer att arbeta utifrån ett självledarskap så är det av stor vikt att du trivs med att ta ansvar och ägandeskap för att självständigt driva arbetet framåt. Det är även av vikt att du är kommunikativ och har ett pedagogiskt och stöttande mindset. Viktigt för rollen är ett engagerat och öppet förhållningssätt där du bidrar med input och kunskap i frågor som berör arbetet, likväl som att du lyhört lyssnar in dina kollegor för ett bra samspel. Du har lätt för att lära dig nya system och drivs av att utveckla förbättringar såväl i affärssystem som interna processer. Slutligen är du ansvarstagande och deltar gärna i att utveckla och effektivisera ekonomirelaterade processer men är också nyfiken på att lära dig om andra delar av verksamheten då vi arbetar i tvärfunktionella forum.

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du några års erfarenhet av kvalificerad redovisning och är van att självständigt arbeta med månadsbokslut. Troligtvis arbetar du idag som Redovisningsansvarig eller Redovisningsekonom. Vidare behärskar du svenska, i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svenska Retursystem med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62, eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb